Hartje Winter Festival: van de Top 2000 tot Dickens op z’n Hoogeveens

Hoogeveen - Scala Centrum voor de Kunsten, theater De Tamboer, Het Podium en de Bibliotheek/Verhalenwerf houden van vrijdag 13 tot en met zondag 29 december de vijfde editie van het Hartje Winter Festival.

Hartje Winter: de tijd van gezelligheid, lekker eten, dikke truien, kaarsjes aan, samenzijn, cadeautjes, genieten en leuke dingen doen. In deze sfeer organiseren de culturele instellingen van Hoogeveen weer allerlei activiteiten, zoals prachtige (musical)concerten, familievoorstellingen en vertellingen. De eerste eigen Hartje Winter Festival theaterproductie is met Scrooge een feit, Dickens op z’n Hoogeveens!

Vrijdag 13 december

Tijdens het gratis concert A Christmas Evening With Popkoor 2000, Scala, Dickens Singers, Vrouwenkoor Hoogeveen, en het International True Color Choir van AZC Hoogeveen is iedereen van harte welkom in De Tamboer. Laat het hart verwarmen met prachtige zang van deze korten uit de regio. In de Tamboerzaal geeft het Canadese circusgezelschap Flip FabriQue een inkijkje in het leven on the road. Jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen verbeelden de ultieme show, vol aanstekelijke energie en optimale beheersing.

Zaterdag 14 december

In de Passagezaal van De Tamboer is het tijd voor het jaarlijkse Kerst Musical Concert door Scala Musicalgroep Hoogeveen. Met prachtige kerstnummers en hartverwarmende wintersongs belooft het een heerlijke avond voor de hele familie. Met nog zo’n tiental beschikbare kaarten is het concert bijna uitverkocht.

In de Tamboerzaal staat de West End hit Ghost Stories. Hierin neemt parapsycholoog Dr. Filip Kuiper het publiek mee in drie spannende spookverhalen. Een 80-minuten durende achtbaan van spanning en een bijzondere plottwist.

Zondag 15 december

Verhalenverteller en goochelaar Hilbert Geerling gaf in Libanon goochelvoorstellingen in vluchtelingenkampen. Tijdens het Bordje Cultuur in de Bibliotheek vertelt hij over deze reis en laat hij goocheltrucs zien die hij in Libanon vertoonde.

Op uitnodiging van het Noordpool Orkest komt Paul van Vliet nog één keer terug op het toneel, met bekende en onbekende liedjes en verhalen. Een bijzondere theatermiddag in De Tamboer met deze legendarische man.

Just4U kijkt in de Passagezaal terug op 2019 en alvast vooruit naar 2020. Met aansprekende verhalen en muziek over verandering, zoals The Times They Are A-Changing van Bob Dylan, reizen ze de toekomst tegemoet.

Dinsdag 17 december

Wie weet het meeste over de Top 2000? En dan niet alleen over de Bohemian Rhapsody’s en de Stairway To Heaven’s, maar juist over de nummers dieper in de lijst. Tijdens de Grote Top 2000 Quiz kunnen deelnemers individueel of als team de strijd met elkaar aan om de meeste muziekkennis en de eer. De quiz vindt dit jaar plaats in De Tamboer.

Woensdag 18 december

De Christmas Tea biedt een middag vol gezelligheid, lekkers, creatieve en inspirerende beelden van kerstdecoratie, een mooi verhaal en kerstmuziek in De Tamboer.

’s Avonds beloven de Ieren van Irish Christmas in De Tamboer een prachtige wintershow vol vreugde, schoonheid, spirituele diepte, kracht en de traditionele Ierse taal Gaelic.

Donderdag 19 december

Het Charkov City Opera & Ballet presenteert het prachtige ballet Het Zwanenmeer in De Tamboer. Een klassiek ballet op de muziek van Tsjaikovski, deels in de oude Oost-Europese traditie, maar ook met een hedendaagse twist.

Vrijdag 20 december

Martijn Fischer zingt hits van André Hazes in De Tamboer. Hazes is van iedereen, met grootse en meeslepende teksten, maar ook kleine, ingetogen liedjes. Liedjes over het alledaagse leven met thema’s als liefde en eenzaamheid.

Zaterdag 21 december

Jett Rebel staat met zijn exclusieve Live Forever Tour slechts in vijf Nederlandse steden, één daarvan is Hoogeveen. Zaterdag 21 en zondag 22 december speelt hij nieuwe songs in Het Podium.

Lenette van Dongen staat met haar bejubelde show Paradijskleier in een bijna uitverkochte Tamboerzaal. Volgens Lenette is de voorstelling een hilarische avondvullende TEDX Talk, waarin ze alles wil zeggen en doen wat ze nog nooit eerder heeft gedurfd.

In de Passagezaal waant het publiek zich bij Scrooge – A Christmas Carol in het 19e-eeuwse Engeland van Charles Dickens. De gemene Ebenezer Scrooge krijgt op kerstavond bezoek van vier geesten. Na een wonderlijke en huiveringwekkende nacht ontwaakt hij als een andere man.

Deze prachtige, intieme familievoorstelling is van 21 t/m 24 december te zien in De Tamboer. Er zijn middag- en avondvoorstellingen. Scrooge is de eerste gezamenlijke productie van Scala, De Tamboer, Bibliotheek / De Verhalenwerf. Het stuk wordt gespeeld door een 17-koppige cast bestaande uit amateurtoneelspelers van 12 tot 74 jaar uit Hoogeveen en omgeving. De première is zaterdagmiddag 21 december om 16.00 uur.

Zondag 22 december

Van Hoorne Entertainment is terug in De Tamboer met een prachtig familiesprookje: Doornroosje. Een adembenemende, feeërieke voorstelling boordevol aanstekelijke liedjes, betoverende meerstemmigheid, vrolijke dansjes en hilarische humor.

Maandag 23 december

Dansgroepen uit Hoogeveen en omstreken laten tijdens het Winter Dance Event zien wat ze in huis hebben. Een spetterend dansfestijn in De Tamboer, vol energie en enthousiasme. Een deskundige jury zal de dansers beoordelen op verschillende onderdelen. Wie o wie gaat er deze avond met een beker naar huis?

Dinsdag 24 december

De kerken organiseren opnieuw een Kerstnachtdienst in De Tamboer. De eerste dienst begint om 19.30 uur (met een klein accent op de kinderen) en de tweede dienst begint om 22.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een warm drankje.

Vrijdag 27 december

Lisa Lois brengt samen met haar band een bijzondere ode aan de Britse ster Adele in De Tamboer. Met de prachtige liedjes, mooie verhalen en fantastische anekdotes duikt Lisa in de carrière en het persoonlijke leven van Adele.

Zaterdag 28 december

Klaar voor een heerlijke sing-a-long vol guilty pleasures? De zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Piano’s dagen het publiek in De Tamboer uit met muzikale hoogstandjes en de bekende, brandweerrode piano’s. Stilzitten is onmogelijk.

Zondag 29 december

Brandweerman Sam en zijn vrienden rukken uit voor een vlammende familieshow in De Tamboer. Hij beleeft een nieuw avontuur als ze gaan kamperen in het bos. Jonge bezoekers worden uitgenodigd om verkleed te komen als brandweerman of bosranger.

Het volledige programma staat op detamboer.nl/hartje-winter-festival.