De Weide het haar doel schoon

Hoogeveen - Winsum bezet de derde positie op de ranglijst en kent dus tot nu toe een goed seizoen, het team kenmerkt zich als een fysieke ploeg met veel snelheid in de voorhoede.

Verdediging De Weide goed

Winsum hield het tempo hoog in de beginfase en drong direct aan op de helft van De Weide maar de vrouwen van De Weide wisten goed stand te houden. Na een kwartier spelen kwam de eerste kans voor De Weide. Regina Oldenbeuving werd de diepte ingestuurd maar haar schot was niet gevaarlijk genoeg.

De Weide gaf verdedigend weinig weg en keepster Christa Pel was in staat haar doel schoon te houden. Een gevaarlijk corner van Winsum in de vijfentwintigste minuut kwam op de lat en De Weide kon ternauwernood de bal nog wegwerken. De Weide speelde slordig en was gehaast in balbezit. Het kon het spel niet maken en moest kansen creëeren uit standaardsituaties. Een gevaarlijke vrije bal van Anouk Borgman bereikte Michelle Okken op de vijf meter, maar zij kom net niet tot een schot op doel komen. Met een 0-0 stand gingen beide teams de rust in.

Bij vlagen eigen spel

De Weide speelde de tweede helft bij vlagen weer haar eigen spel. Een vrije trap van Borgman ging maar rakelings over het doel van Winsum. Na een uur spelen kreeg De Weide een grote kans: Okken controleerde de bal en legde terug op Vicky te Kamp. Zij speelde een dieptebal en stuurde daarmee Iris Kriekjes alleen op de keepster af. Kriekjes wist uit een moeilijke hoek te schieten maar de keepster van Winsum had de bal klemvast.

Winsum probeerde met de lange bal de voorhoede te bereiken maar de verdediging stond goed op te letten en de afstandsschoten waren een prooi voor keepster Pel. In de slotfase probeerden beide teams via corners de overwinning nog over de streep te trekken maar de stand veranderde niet. De wedstrijd eindigde in een 0-0 stand, een goede prestatie van De Weide als je op de ranglijst af gaat.

Ineke Maura