Prachtige vrije bal wijst Pesse de weg

Pesse - Na vorige week een gelijkspel in de topper tegen DIO Oosterwolde stond er weer een thuiswedstrijd op het programma voor de mannen van John Kramer. Tegen Asser Boys had de ploeg in de eerste helft het eerst lastig maar wist het toch net voor rust de voorsprong te pakken.

Venijn in de staart

Pesse begon scherp aan de krachtmeting tegen middenmoter Asser Boys. Al snel kreeg de ploeg een kans na een pass van Strijker op Hartman. Zijn schot was hard maar doelman Bodde van de gasten wist zijn inzet te keren. Na deze kans leek ook Asser Boys zich meer te gaan mengen in het spel waardoor er meer een strijd op het middenveld kwam. Vooral in de omschakeling kon Asser Boys er soms gevaarlijk uit te komen. Het kreeg ook enkele kansen via Modderman en Koops, maar beiden kwamen niet tot scoren. Vlak voor rust probeerde Pesse het tempo nog wat op te voeren. Asser Boys maakte hierdoor een overtreding op ongeveer twintig meter. Achter de bal stond middenvelder Strijker die de bal verfijnd naar de rechterbovenhoek wist te sturen. Doelman Bodde probeerde redding te brengen maar kwam te laat. Dit was een heerlijk moment voor de ploeg uit Pesse door op slag van rust te scoren.

Op slot gooien

Na de rust begon Pesse wederom sterk en drukte het de tegenstanders terug om de wedstrijd snel in het slot te gooien. Bijna lukte dit ook weer direct, na een aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Poeste. Hij chipte de bal over Bodde heen maar Oortwijn kon zijn inzet net van de lijn houden. De wedstrijd bleef door de minimale voorsprong voor de Pessenaren spannend. Zeker toen weer Koops op doel wist te schieten uit een afgeslagen vrije trap. Gelukkig voor de Pesse spelers vloog de bal net naast. Na deze waarschuwing trok Pesse de wedstrijd helemaal naar zich toe. Een overtreding van Abbas op Strijker binnen de zestien leverde de thuisploeg een penalty op. Deze strafschop werd Verbrugge overtuigend tegen de touwen geschoten. Na deze goal bleef Pesse doorgaan, na een voorzet was het Hartman met de harde kopbal maar wist Bodde ternauwernood te redden. Toch kreeg Pesse haar verdiende derde doelpunt. Er ging een mooie aanval aan vooraf die via Meijer, Veninga en van Arkel uiteindelijk bij Verbrugge arriveerde die zijn tweede binnenschoof.

Opstelling SV Pesse: Waninge, Meijer, Evenhuis, van Wijk, Poeste (van Dam), Kleine, Strijker, Veninga (Slomp), Hartman en Verbrugge (van Slooten).

Man van de Wedstrijd: Sven Evenhuis

Rens Steenbergen