Hoogeveen zaterdag verliest opnieuw

Strijd om plek twee weer open

Nadat men vorige week afhaakte in de strijd om de titel liep Hoogeveen zaterdag in en tegen Nieuwleusen opnieuw tegen een nederlaag op. Met name in de tweede helft liet Hoogeveen en liggen en pakte de thuisploeg uiteindelijk een verdiende 3-1 overwinning. De ploeg van trainer Edward Sabandar verzuimde dan ook verder weg te lopen in de strijd om de tweede plaats en liet de thuisploeg weer aansluiten.

Aanvallende thuisclub

De laatste twee seizoenen deed Nieuwleusen lang mee om de titel, maar de laatste weken liep het allemaal wat minder waardoor het duel tegen Hoogeveen cruciaal was om aansluiting te houden met de blauwwitten. Vanaf het begin liet men ook zien voor die laatste kans te willen strijden. De duels werden fel aangegaan en al snel opende men ook de score. Tom Vasse werd zomaar vrij voor doelman Edwin Santing gezet en faalde niet.

Halverwege de eerste helft kreeg Hoogeveen wat meer grip op de wedstrijd. Uiteindelijk leidde dat vlak voor rust in de gelijkmaker. Dylano Wolters bediende op fraaie wijze Danny Kuiper, die net zo fraai de bal over de uitkomende doelman Hoogenkamp liftte.

Nieuwleusen zette door

In de beginfase van de tweede helft kreeg Hoogeveen nog een goede mogelijkheid via Eduard Kobes, maar daarna was het felle en gretige Nieuwleusen dat de toon sloeg. De voorsprong halverwege de tweede helft was dan ook niet onverdiend. Met een prachtige bal zette Wouter Tabbers de scorende Reinier Meijerink vrij voor doelman Santing. Diezelfde Meijerink gooide vier minuten later de wedstrijd definitief in het slot toen de Hoogeveen-defensie bij een vrijetrap even niet stond op te letten.

Trainer Edward Sabandar zag het met lede ogen aan. “Na de 2-1 gingen we teveel over op de lange bal en dat was koren op de molen voor de tegenstander. We wonnen ook geen duel meer en creëerden nauwelijks iets. We waren het ook helemaal kwijt. Na vorige week is dit een enorme domper. Het was te pover vandaag. Nu is het zaak de kop omhoog te houden. We hebben laten zien dat we het kunnen.”

Nieuwleusen – Hoogeveen zaterdag: 3-1 (1-1). Scoreverloop: 13e Tom Vasse 1-0, 44e Danny Kuiper 1-1, 67e en 71e Reinier Meijerink 2-1 en 3-1. Scheidsrechter: Marsman. Gele kaarten: De Raad, Tabbers (Nieuwleusen), Schonewille, Mol, Takens (allen Hoogeveen).

Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Eising, Strijker, Kobes, Djababoe, Marco Santing, Julian Mol (Takens), Wolters, Schonewille, Kuiper (Linthorst), Lunenborg.

Man van de wedstrijd: Yorno Lunenborg

Gerjo Stegeman