HZVV boekt kostbare zege op Urk

Hoogeveen - HZVV heeft een kostbare, maar nipte 1-0 overwinning behaald op Urk. Na een moeizaam eerste half uur kwam HZVV op voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Na rust kreeg HZVV nog enkele kansen om de voorsprong te vergroten, maar het bleef spannend tot het einde. Door deze zege steeg HZVV naar de ongekend hoge zesde positie en het is niet vaak voorgekomen dat HZVV zo hoog stond in de Hoofdklasse.

Vierde zege op rij

De 1-0 zege op Urk betekende de vierde zege op rij, waarbij vier keer de nul werd gehouden. ,,Je hoort mij dan ook niet mopperen,” zegt HZVV-trainer Gert van Duinen. ,,Voor de vierde achter elkaar winnen is ongekend voor ons in de Hoofdklasse. Ik ben blij met de drie punten, maar niet over het vertoonde spel. Het was niet gemakkelijk tegen een fysieke tegenstander. We hadden te weinig rust aan de bal. De verdediging stond goed, want we hebben heel weinig weggegeven. We kregen te weinig kansen, na rust hebben we dat beter gedaan.” In het eerste half uur speelde HZVV slordig, waarbij Urk iets meer balbezit had. De thuisclub kreeg twee kansjes via Fabian Stevens en Kelly Joao en William de Boer was voor Urk kansrijk, maar zijn inzet trapte Pierre Semudenge van de doellijn. De voorsprong na veertig minuten voor HZVV kwam dan ook een beetje uit het niets. Fabian Stevens schoof de bal langs de uitkomende doelman Richard Strijker, waarna het leer tergend langzaam in het doel rolde. Na de curieuze treffer van Fabian Stevens leek HZVV bevrijd en speelde het restant van de eerste helft goed met nog een kans voor Kelly Joao, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit.

Gemiste kans en rode kaart

Na rust probeerde Urk aan te zetten, maar de defensie van HZVV stond goed en gaf geen echte kansen weg. De beste kansen waren voor de thuisploeg via de counter via Yoran Popovic en Kelly Joao, maar HZVV verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Popovic en Joao schoten vanaf de rand van het strafschopgebied net naast. Urk probeerde met lange ballen gevaarlijk te worden, maar verder dan enige dreiging kwamen de gasten niet. Na een uur werd de wedstrijd wat grimmiger en dat leverde een paar gele kaarten op. Sander Dzemidzic had vlak voor tijd de kans op de 2-0, maar doelman Richard Strijker voorkwam dat. In blessuretijd kreeg Johannes Schrijver de rode kaart na een duel met Pierre Semudenge, die een bloedneus opliep. Schrijver liet na afloop weten Semudenge niet geraakt te hebben. Eindstand bleef onveranderd 1-0.

Man van de wedstrijd: Alex Zomer

Reinier de Boer