Gewonden bij ongeluk op A37 bij Hoogeveen

Hoogeveen - Bij een ernstige aanrijding op de A37 even voor de afrit Hoogeveen Oost zijn donderdagavond even na elf uur drie mensen gewond geraakt waarvan één vrouwelijk slachtoffer behandeld moest worden door Mobiel Medisch Team uit het UMCG.

Zij werd door meerdere hulpverleners voorzichtig uit haar auto gehaald.

Volgens een ooggetuige reed een van de voertuigen met hoge snelheid op de andere auto in, welke daardoor gelanceerd werd en in de sloot naast de weg belandde.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en meerdere hulpvoertuigen van de blusgroepen Hoogeveen en Zuidwolde kwamen ter plaatse.

Ook het duikteam van de Brandweer Emmen werd opgeroepen omdat niet zeker was of er zich nog slachtoffers onder het water in de sloot konden bevinden. Dit bleek bij navraag bij de inzittenden echter niet het geval. 

De VOA (Verkeer Ongevallen Analyse) kwam ter plaatse om de toedracht van het ongeval te onderzoeken. Gedurende de hulpverlening en berginswerkzaamheden bleef een rijstrook afgesloten voor al het verkeer. Na een paar uur kon de weg weer volledig worden vrijgegeven.