Oproep: ‘Kom in actie voor Serious Request’

Stuifzand / Pesse - De dj’s Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn, Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen gaan in totaal bijna 500 kilometer lopen, van Zeeland naar Groningen, voor slachtoffers van mensenhandel. Zij trekken daarbij ook door Zuidwolde, Stuifzand en Pesse.

Stuifzand

In Stuifzand maken zij een tussenstop bij het dorpshuis. ,,Wij willen erg graag meehelpen om er een mega succes van te maken voor het Rode Kruis’’, laten Erwin en Jolanda Laurenssen van Ons Dorpshuis enthousiast weten. De wandelaars arriveren 23 december rond 23.30 uur in Stuifzand. In Ons Dorpshuis is deze avond vanaf 22.30 uur livemuziek en om 23.00 is er een verloting waarvoor vanaf 9 december al lootjes gekocht kunnen worden. ,,We gaan bij ondernemers langs om te vragen of zij goederen of geld willen doneren voor het goede doel zodat we deze avond een prachtige verloting kunnen doen. Zo doneert de Rolina-hoeve uit Wijster een aantal schilderijen en vogelhuisjes.’’ Wie ook wil helpen kan contact opnemen via dorpshuisstuifzand@outlook.com. Haast ten overvloede zegt Jolanda: ,,Het volledige bedrag gaat natuurlijk naar Serious Request.’’ Daarnaast vragen Erwin en Jolanda verenigingen en anderen om een mooi bedrag bij elkaar te sparen. Zowel de klootschietvereniging KSVS Stuifzand als obs de Zandloper heeft al aangegeven ook een actie op touw te zetten om deze avond een cheque te kunnen overhandigen voor het Rode Kruis. ,,Het is natuurlijk spannend om zoiets te organiseren, vooral wanneer je het best druk hebt. Maar als je wordt benaderd dan moet je geen ‘nee’ zeggen. We zetten met elkaar de schouders eronder. We hopen op een geslaagde avond.’’

Volgens de planning komen de wandelaars ‘s nachts om 1.50 uur aan in bij ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse, om daar een halfuur later weer te vertrekken. Verenigingen, scholen et cetera in het dorp worden opgeroepen om acties op touw te zetten. Diverse clubs, waaronder de voetbalvereniging heeft al wel ideeën, maar die zijn nog niet officieel bekendgemaakt.

Chequepoint

De dj’s lopen de etappes als een estafette. Aan het eindpunt van een etappe is een chequepoint: een feestelijk overdrachtsmoment waar actievoerders en bezoekers naartoe kunnen komen om hun inzameling te doneren. Dat betekent dat hier of tijdens de route de mogelijkheid is om een cheque of geldbedrag te overhandigen aan de dj’s. Ook zullen ze een aantal acties bezoeken. Bij de chequepoints wisselen de dj-teams elkaar af en wordt de volgende etappe gestart.

Op maandagmiddag 23 december start de 21e etappe om circa 14.00 uur in Ommen. Dj’s Frank en Eva lopen naar Zuidwolde, waar ze om ongeveer 20.00 uur op het Kerkplein aan zullen komen. Daar start de 22e etappe met dj’s Sander en Herman die via Hoogeveen en Stuifzand naar Pesse lopen, waar ze om ongeveer 02.00u bij het Pioniersveld in Pesse aankomen.

Iedereen kan op verschillende manieren een steentje bijdragen aan de actie: een plaatje aanvragen, bieden op een van de items van de veiling en via de site doneren. Maar men kan ook zelf of samen met familie, vrienden, collega’s, klas, sportmaatjes, buren oliebollen gaan bakken, liedjes zingen, auto’s wassen, oude platen veilen et cetera om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Kijk voor inspiratie, voorwaarden en het aanmelden van een actie op https://kominactie.npo3fm.nl/groep/hoogeveen of https://kominactie.npo3fm.nl/groep/dewolden. Op deze pagina worden alle acties in de gemeentes De Wolden en Hoogeveen verzameld. Deze worden ook op de landelijke pagina: http://www.3fm.nl/kia doorgeplaatst. Ook kun je de etappe met de dj’s meelopen. Per etappe zijn er 100 plekken (á 10 euro) beschikbaar. Meelopen of sponsoren? Kijk op http://3fm.nl/sponsorloop.