Vv De Weide gecertificeerd door KNVB

Hoogeveen - Vv de Weide is woensdagavond door de KNVB gecertificeerd voor haar jeugdopleiding. Oud-jeugdbestuurslid Cor de Hartog nam als kartrekker van het proces dat bijna twee jaar duurde, de belangrijke onderscheiding namens de groenwitte voetbalvereniging in ontvangst.

De jeugdopleiding van de Weide is op veertig punten beoordeeld door de KNVB en consultantsbureau NMC Bright en dat leverde het predikaat lokale jeugdopleiding op. Slechts vier clubs in Drenthe zijn momenteel gecertificeerd. FC Emmen is een erkende regionale jeugdopleiding en Alcides en ACV zijn net als vv de Weide een gecertificeerde lokale jeugdopleiding.

Concreet

Concreet betekent de certificering dat de groenwitte lijn, die als visie is ontwikkeld, in alle jeugdteams terug moet zijn te zien. De groenwitte lijn bestaat uit elf spelprincipes die in oefenvormen en wedstrijden terug te zien zijn. Hiermee moet de kwaliteit van de jeugdopleiding verder worden verbeterd waarbij er voor iedereen op zijn of haar niveau gevoetbald kan worden.