Leerlingen RSG Wolfsbos ontvangen Cambridge English Certificaten

Hoogeveen - Maar liefst 34 leerlingen zijn dit jaar geslaagd voor het Cambridge English Certificate. De certificaten zijn op feestelijke wijze uitgereikt. Daarbij aanwezig was Lucy Burns van het British Learning Training Centre (BLTC), die de leerlingen een aandenken overhandigde.

Om leerlingen goed voor te breiden op de internationale samenleving, wordt op RSG Wolfsbos veel aandacht besteed aan internationalisering en goed taalonderwijs. Tegenwoordig zijn immers veel vervolgstudies in het Engels. Daarom kunnen leerlingen op RSG Wolfsbos naast de reguliere lessen Engels ook Cambridge English volgen.

Vijf jaar geleden begon RSG Wolfsbos met het aanbieden van de lessen Cambridge English. Cambridge English bereidt leerlingen voor op de Cambridge examens die zich richten op de Europese normen met betrekking tot taalniveaus (het Europees Referentie Kader). Het Cambridge English certificaat wordt dan ook wereldwijd erkend. Het examen, afgenomen door de British Council, bestaat uit vier disciplines: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Vanaf de brugklas wordt tijdens de lessen alleen Engels gesproken en worden volledig Engelstalige boeken gebruikt.