Guido Lamm zingt in Alzheimercafé

Hoogeveen - Guido Lamm is op 12 december te gast in het Alzheimercafé. Lamm is onder andere bekend van het tv-programma ‘The Voice Senior’ met het meest indrukwekkende lied uit de latere carrière van Ramses Shaffy: Laat Me.

Guido was verpleegkundige en vervulde verschillende leidinggevende functies in, met name, verpleeghuizen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en op 62-jarige leeftijd stopte hij met dit werk om zich volledig te kunnen richten op een zangcarrière.

Ouder worden

Voor deze avond heeft Guido liedjes uitgezocht die gaan over ouder worden en de gevolgen daarvan. Ernstige liedjes worden afgewisseld met mooie en meer luchtige liedjes; onder andere van Jules de Corte, Toon Hermans, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal. Ook vertelt Guido over zijn persoonlijke ervaringen en over ervaringen in de gezondheidszorg.

Het Alzheimercafé is er voor iedereen die meer wil weten over dementie. Inloop vanaf 19.30 uur, om 20.00 uur aanvang programma en dit eindigt rond 21.30 uur.

Dementie, is een ingrijpende aandoening die niet alleen de patiënt, maar ook diens naasten diep treft. Goede informatie en uitwisseling van ervaringen kunnen hen tot grote steun zijn. Het Alzheimercafé Hoogeveen is een trefpunt voor mensen met dementie, familie, hulpverleners en belangstellenden. Op de boekentafel vindt men tal van boeken, brochures en informatiefolders.

Alzheimercafé Hoogeveen wordt gehouden in buurtcentrum Het Oor aan de Van Goghlaan 7.