Heren Olhaco willen goede lijn doortrekken tegen Bovo

Hoogeveen - De heren van Olhaco staan op een knappe derde plaats in de eerste divisie A. De ploeg van trainer Menno Volkerink ontvangt zaterdag hekkensluiter Bovo uit Aalten. De dames van Olhaco, die tiende staan in de tweede divisie B, gaan op bezoek bij nummer drie Set Up ’65 3 in Ootmarsum.

De heren van Olhaco hebben zich goed hersteld van een mindere fase met nederlagen tegen Sudosa-Desto, Apollo 8 en Huizen. Van VoCASA 2 werd met 3-1 gewonnen en zaterdag behaalde Olhaco een sensationele 0-4 zege bij Orion 2. De rode lantaarndrager Bovo komt zaterdag naar sporthal Trasselt. Bovo promoveerde uit de tweede divisie en heeft het moeilijk om aan te haken bij het niveau van de eerste divisie. Daarnaast vertrok trainer Slotboom wegens privéomstandigheden, waardoor de ploeg op zoek is naar een nieuwe hoofdcoach. Momenteel neemt de assistent de honneurs waar. Bovo verloor haar laatste zes duels, terwijl het begin goed was met twee zeges op rij. Beide ploegen hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld. Olhaco hoopt de goede lijn van de afgelopen weken door te zetten. De wedstrijd Olhaco-Bovo begint zaterdag in Trasselt om 18.30 uur.

Dames

De dames van Olhaco verkeren in een moeilijke fase. De ploeg van de onlangs aan zijn knie geopereerde trainer Marcel Veldscholten, verloor haar laatste vijf duels. Olhaco speelde helemaal niet slecht, maar verloor vaak met miniem verschil. Dat wil de ploeg tegen nummer drie Set Up ’65 3 graag omdraaien. Set Up 3 won haar laatste vier duels, maar verloor van Pegasus en VoCASA. Een lastige opgave voor Olhaco.