Voetbalweekend telt één topduel en één derby; ongeslagen Pesse ontvangt het gedegradeerde Asser Boys

Hoogeveen - Er staat komend weekend één topduel op het programma, namelijk Nieuwleusen-Hoogeveen in 3D. DKB-SCN is de enige derby van het weekend.

Er staan wel enkele Drentse derby’s gepland, zoals FC Meppel-Elim, Achilles-Hollandscheveld, VVAK-MSC, Hodo-Raptim en Pesse-Asser Boys.

Zaterdag:

Hoofdklasse A: HZVV kent een goede fase met drie overwinningen op rij en een negende plaats. Nummer tien Urk komt zaterdag op bezoek, dat is een goede bekende van HZVV. Vorig seizoen schakelde HZVV Urk uit voor de beker. De gasten kenden een mindere periode, waarbij het vier keer achter elkaar niet tot winst kwam. Zaterdag maakte de ploeg daar een eind aan door een 4-0 zege op Purmersteijn. Voor HZVV is Urk altijd een lastige tegenstander. De gasten staan bekend om hun fysieke spel en hun tomeloze inzet. Urk heeft een punt minder en bij winst zou HZVV een stap naar de subtop kunnen doen.

1E: Noordscheschut kwam al twee duels niet tot winst en zakte naar de zesde plaats. De ploeg gaat op bezoek bij nummer dertien PKC ’83, dat slechts acht punten bezit. PKC ’83 kent een onverwacht zwaar seizoen, want de ploeg won al zeven keer op rij niet. Het won thuis maar een keer. Noordscheschut wil graag de 4-0 nederlaag van vorig seizoen rechtzetten en gezien de stand op de ranglijst zijn de gasten zwaar favoriet.

2J: De Weide kreeg weer wat lucht door de 3-0 zege op Elim en nadert de middenmoot. De ploeg van Marcel Smid gaat op bezoek bij nummer vier Gorecht. Het gedegradeerde Gorecht begon goed, maar laat de laatste weken wat steekjes vallen. De laatste twee duels verloor de ploeg uit Haren. Gorecht is thuis moeilijk te verslaan en De Weide won nog geen uitduel. Een lastige opgave derhalve. Elim verloor een beetje de aansluiting met De Weide door de nederlaag. De ploeg van Jan Otto Benjamins bezoekt nummer acht FC Meppel. De Meppelers kenden een goede start van de competitie, met vijf zeges op rij, maar de laatste weken zit er zand in de machine. De ploeg verloor haar laatste drie duels. Daar ligt misschien een kans voor Elim.

3D: ZZVV heeft zich hersteld van een mindere fase. De ploeg van trainer Herman Schonewille is al vier wedstrijden ongeslagen en steeg naar de zevende plaats. ZZVV gaat naar nummer dertien SVN ’69. De Nijeveners begonnen slecht aan de competitie, maar kennen ook een duidelijk herstel. De ploeg won van de laatste vijf wedstrijden drie keer. ZZVV moet gewaarschuwd zijn. Hoogeveen kon net niet voor een verrassing zorgen tegen de koploper Achilles 1894. Na acht keer ongeslagen te zijn geweest werd met 0-3 verloren. Trainer Edward Sabandar zal voor de tweede plaats moeten gaan. De ploeg gaat op bezoek bij nummer vier Nieuwleusen, dat heel goed begon, maar de laatste weken het moeilijk heeft. Nieuwleusen won haar laatste vier duels niet. Daar zou Hoogeveen van moeten kunnen profiteren. Hollandscheveld speelde gelijk tegen ZZVV, dat was redelijk, maar het betekende wel de vijfde keer op rij dat de ploeg niet tot winst kwam. De ploeg van John Kikkert staat voor een loodzware opgave, want het gaat naar de ongenaakbare koploper Achilles 1894. Achilles is nog ongeslagen en gaat royaal aan kop. Voor Hollandscheveld zou een punt al een knappe prestatie zijn.

4D: Tiendeveen kwam de laatste twee duels niet tot winst en zakte naar de vijfde plaats. Nummer negen SJS komt op bezoek. SJS verloor in acht wedstrijden maar een keer en dat gebeurde zaterdag tegen DKB. SJS speelde wel vijf keer gelijk in die fase. Tiendeveen zal flink aan de bak moeten om SJS op afstand te kunnen houden. SCN haalde uit tegen WVV en staat zesde. SCN gaat op bezoek bij DKB, dat een punt minder heeft. DKB won met 0-1 van SJS en dat was een knappe prestatie. Een lastige klus voor SCN. Nieuw Balinge staat dertiende met vijf punten en moet op bezoek bij hekkensluiter Mussel, dat nog maar een punt heeft. Het gepromoveerde Mussel heeft het moeilijk in de vierde klasse en verloor al negen keer. Nieuw Balinge heeft het ook moeilijk en won haar laatste vijf duels niet. Het wordt tijd dat Nieuw Balinge weer eens een zege gaat boeken.

5F: VCG won met 0-3 bij VVAK, waardoor het vierde werd. VCG speelt zaterdag om 17.00 uur bij Steenwijker Boys, dat nog maar een punt heeft. Dat punt werd zaterdag behaald tegen Blokzijl. Voor VCG mag deze tegenstander geen probleem zijn. VVAK zit in een lastige fase, waarin het vijf keer op rij verloor. Inmiddels staat de ploeg op een negende plaats. Nummer twee MSC komt op bezoek. MSC won zeven keer achter elkaar en verloor alleen van Borger. Vooraf zal VVAK al met een punt tevreden zijn.

Zondag:

Hoofdklasse A: Hoogeveen is de trotse koploper van de Hoofdklasse A. Hoogeveen gaat zondag op bezoek bij de nummer acht Velsen RKvv. Velsen werd vorig seizoen kampioen van 1A en debuteert dus in de Hoofdklasse. De ploeg bereikte onlangs de tweede bekerronde door een zege op Krommenie. In de competitie is de ploeg middenmoter, het won van de laatste vijf duels er twee. Hoogeveen daarentegen is al negen duels ongeslagen, waarvan de laatste drie werden gewonnen. Gezien deze cijfers is Hoogeveen favoriet.

2K: Zuidwolde leed na vier duels ongeslagen te zijn gebleven een 3-2 nederlaag tegen Jubbega. Zondag wacht opnieuw een loodzware klus, want dan komt koploper Lemelerveld naar Zuidwolde. De gasten zijn nog ongeslagen. De ploeg won acht keer en speelde twee keer gelijk. De gasten kregen slechts zes treffers tegen en dat geeft wel aan dat Zuidwolde op haar top moet zijn om een mooi resultaat te kunnen bereiken.

3C: Hodo lijkt zich enigszins te herstellen van een moeizame periode met een reeks nederlagen. De ploeg speelde voor de tweede keer op rij gelijk, maar blijft wel hekkensluiter. Zondag komt koploper Raptim naar Hollandscheveld. Raptim pakte de eerste periode en leidt in de tweede periode ook. Vooraf zal Hodo tevreden zijn met een punt, maar misschien zit er een daverende stunt in.

3D: Pesse behield door de 0-0 bij concurrent DIO/O een voorsprong van vijf punten op de nummer twee. Nummer acht Asser Boys komt zondag naar Pesse. De Assenaren degradeerden uit de tweede klasse en vertoeven in de middenmoot. Van de laatste drie duels verloor de ploeg er twee. Pesse won zeven keer en speelde drie keer gelijk. Gezien de ranglijst is Pesse favoriet, maar vooraf lijkt Asser Boys geen gemakkelijk karwei.