Personeel TVM opgelucht over beslissing van directie

Hoogeveen - De beslissing van TVM om toch niet te verhuizen is opmerkelijk. Eerder onderzoek naar de toekomstige vestigingsplaats van de transportverzekeraar liet zien dat Zwolle de beste papieren had. Dat kregen de medewerkers begin juli van dit jaar al te horen. Ze reageerden vanmorgen opgelucht.

Arjan Bos, CEO van TVM, geeft later een toelichting over het hoe en waarom van de keuze voor Hoogeveen.

Eerder onderzoek leerde dat het huidige pand aan de Van Limburg Stirumstraat in Hoogeveen niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Daarnaast zou Zwolle betere kansen bieden als het gaat om de zoektocht naar voldoende gekwalificeerd personeel.

Veel losgemaakt

Bij TVM werken ongeveer 470 mensen. Het bedrijf is al 46 jaar aan Hoogeveen verbonden. De mogelijke verplaatsing naar Zwolle maakte eerder dit jaar al veel los bij personeel, gemeente en bedrijfsleven. Er gingen stemmen op voor een gezamenlijke actie om het bedrijf in Hoogeveen te houden. Achter de schermen is een stevige lobby gevoerd.

Zo wil de gemeente Hoogeveen het langjarige ‘huwelijk’ met de verzekeraar erg graag voortzetten. TVM is een belangrijk uithangbord en grote werkgever voor deze gemeente. De verwevenheid tussen beide is groot. Ook is vanuit de provincie actie ondernomen om TVM in Drenthe te houden.

Regio Zwolle

Aan de andere kant probeerden Zwolle en de provincie Overijssel de transportverzekeraar binnen te halen. Regio Zwolle, momenteel de vierde economische regio van ons land, heeft de wind in de rug en zag TVM graag komen.

TVM (Transport Verzekerings Maatschappij) is in 1962 door transportondernemers in Rijswijk opgericht en heette aanvankelijk Transvemij. In 1973 verkaste het bedrijf naar Hoogeveen.

Later meer.