Sinterklaas verlaat Hoogeveen met veel kabaal

Hoogeveen - Sinterklaas luidt vrijdag 6 december onder begeleiding van een flink aantal Pieten op de Hoofdstraat van Hoogeveen zijn vertrek in. Na een periode van bijna 3 weken in het Huis van Sinterklaas is het tijd om weer terug naar Spanje te gaan.

Op vrijdagavond zal er een stoet door het centrum van Hoogeveen trekken. Vrijdag 6 december tussen 18.30 uur en 20.00 uur zal de Sint voor de laatste keer dit jaar in Hoogeveen te zien zijn.

,,Omdat we merken dat veel mensen deze periode van feest en vermaak ook willen afsluiten, hebben we gemeend om naast de groots opgezette intocht, nu ook een uittocht te houden. Sint gaat weer weg en neemt zijn Pietengevolg mee. Foto’s maken en handjes schudden is net als bij de intocht mogelijk", vertelt Monique Oost. 

Na een drukke periode in het Huis van Sinterklaas in De Tamboer, kijken we terug op een gezellige tijd voor jong en oud. Veel blije kindergezichtjes, een hoop tevreden ouders en genietende grootouders. Ook de theatershow door eigen Hoogeveense Pieten bleek een schot in de roos. Volgend jaar komt daar een vervolg op met een nieuwe show. 

,,Omdat het liedje zegt: 'ga niet stilletjes mijn huisje voorbij', willen wij graag het thema van deze avond 'Lawaai' meegeven. Dus kom je vrijdag naar het centrum, neem dan zoveel mogelijk lawaai mee. Dit kan met een trommel, emmer, gitaar, pannendeksels, roeptoeter, sirene’s of wat dan ook. Nog één keer Sinterklaas toezingen met allerlei bijgeluiden. Het lijkt ons fantastisch. Je hoeft je nergens voor te schamen, want dat doen de Pieten ook niet!"