Evangelische gemeente houdt Kerst-soepactie op Hoofdstraat

Hoogeveen - De Evangelische Gemeenschap Hoogeveen houdt in december opnieuw de jaarlijkse Kerst-soepactie in december op de Hoofdstraat.

De gemeenteleden koken soep voor deze actie en de lekkernij wordt 14 december uitgedeeld.

,,We delen soep uit en dat is een mooie manier om te getuigen wat het evangelie van Jezus Christus voor ons betekent”, vertelt een woordvoerder. Er worden ter hoogte van de Etos en het Schippershuus tenten opgezet. ,,Kinderen kunnen geschminkt worden, we vlechten de haren in, er is koffie, thee en natuurlijk de zelfgemaakte soep. Veel mensen zijn nieuwsgierig waarom we op de Hoofdstraat staan en daardoor ontstaan er vaak goede gesprekken met mensen.”

Deze gesprekken gaan vaak over het geloof. ,,Wij hebben het allemaal heel fijn en vinden het belangrijk dat andere mensen ook de kans krijgen om God en Jezus te leren kennen.”

Ontspannen gesprekken

,,De gesprekken vinden op een geheel ontspannen manier plaats. Als iemand alleen even wil opwarmen en niet wil praten, is dat ook prima. Ook is het fijn dat mensen die eenzaam zijn gewoon even een praatje kunnen maken.”

Het uitdelen van de soep begint om 10.30 uur. De laatste kom wordt uitgedeeld rond 16.00 uur. ,,Zelf soep brengen is niet nodig. Het is een lief gebaar, maar we zorgen dat er meer dan genoeg is voor iedereen.”