Technisch personeel werven in de regio Hoogeveen

Aangeboden door: Klip

Als onderneming bent u constant op zoek naar goed en betrouwbaar personeel. Uw personeel maakt het mogelijk om als onderneming te groeien en door natuurlijk verloop is het nodig om nieuw personeel te werven.

Tegenwoordig is het vinden van technisch personeel een behoorlijk uitdaging, zeker in de regio. Door krapte op de arbeidsmarkt en relatief weinig technisch geschoold personeel wordt het vinden van personeel steeds moeilijker. In dit artikel worden de tips op een rij gezet voor het werven van technisch personeel.

Hoe werf je technisch personeel?

Een eerste tip is wellicht niet het eerste wat je zou bedenken, maar het is ontzettend belangrijk. Dat is namelijk je imago als onderneming. Door een goede uitstraling, naamsbekendheid en mond-op-mond reclame vergemakkelijk je het werven van personeel. Dit vergroot de kans dat mensen graag bij jou willen werken en dat maakt het een stuk makkelijker om nieuw personeel te werven.

Als tweede is het belangrijk om te beseffen dat secundaire arbeidsvoorwaarden zwaar meewegen bij de beslissing van aankomend personeel. Het aantal vakantiedagen, auto van de zaak, trainingen en andere giften zijn sterke lokkers. Als je met krapte kampt, dan is het wellicht verstandig om te beginnen met het verruimen van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierdoor maak je je onderneming aantrekkelijker.

De derde tip gaat in op het gericht werven van personeel in een specifieke sector. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar deze fout wordt nog steeds vaak gemaakt. Personeel voor de landbouw industrie ga je niet vinden bij een financiële dienstverlener. En zo ga je ook geen goede mensen voor een skidbouw specialist als je bij de universitaire opleiding van Rechten zoekt. Zoek dus heel doelgericht in de door jouw gewenste sector.

De vierde tip wijst je op het feit dat je een specialistische uitzendbureau kan inschakelen. Deze hebben vaak goed zicht op de lokale markt in Hoogeveen en omstreken en hebben wellicht al de juiste persoon voor je klaar staan. Door het zoekproces uit te besteden bespaar je veel geld en moeite. De specialistische kennis van het uitzendbureau kan voor een goede match tussen werkgever en werknemer zorgen.

Think out of the box

Hierboven is genoemd dat het gek is om technisch personeel te zoeken bij bijvoorbeeld de studie Rechten. Toch is het niet heel gek om in verwante sector personeel te zoeken. Er zijn altijd mensen die willen wisselen van sector en bereid zijn om, om te scholen. In een sector die aanverwant is, zal de kennis niet te veel verschillen en zal de nieuwe werknemer snel ingezet kunnen worden.