Dames Olhaco verzuimen afstand te nemen van SVI

Hoogeveen - De dames van Olhaco hadden gehoopt meer afstand te kunnen nemen van hekkensluiter SVI, dat nog geen wedstrijd had gewonnen dit seizoen. Het liep echter heel anders. De wedstrijd liep voor Olhaco in een deceptie uit, want de thuisclub leed een 1-3 nederlaag.

Het was frusterend voor Olhaco dat drie sets nipt via 24-26 naar de gasten gingen. Het zijn moeilijke tijden voor de dames van Olhaco.

Spannend

Drie sets kregen een bloedstollend einde, waarbij opnieuw Olhaco verzuimde de big points te verzilveren. In de derde set won Olhaco royaal met 25-18. Olhaco begon de eerste set met Margit Habing, Romee Veenstra, Cyanne Werkman, José Dorland, Mirte van der Werf, Dorien Wobben en libero Lisanne van der Sleen. Het was van beide kanten geen hoogstaand volleybal, waarbij beide ploegen veel fouten maakten.

Eigen fouten

In de eerste set ging het tot 24-24 gelijk op, maar door eigen fouten won SVI met een score van 24-26. In de tweede set maakte Olhaco een ruime 15-19 achterstand goed. Daarna werd Olhaco benadeeld door de warrig fluitende scheidsrechter, die een duidelijke netfout verbazingwekkend over het hoofd zag. Na 24-24 was SVI koelbloediger en wist de hekkensluiter opnieuw met 24-26 te winnen. In de derde set was Olhaco de betere ploeg en dat resulteerde in een royale 25-18 zege. Ook de vierde set kreeg een bloedstollende ontknoping. Olhaco keek steeds tegen een achterstand aan. Bij 17-24 leek de set verloren, maar door een ijzersterke eindsprint en een goede opslagserie van Margit Habing, kwam Olhaco terug tot 24-24. De thuisclub kreeg kansen op 2-2, maar die werden niet benut en dat deed SVI wel, dat de eerste zege luid bejubelde. Bij Olhaco waren de druiven zuur. De ploeg was opnieuw dichtbij een winstpartij, maar op de beslissende momenten verzuimde de thuisclub toe te slaan.