Thrianta behoudt ongeslagen status

Hoogeveen - Afgelopen zaterdag speelde Thrianta in het activum tegen K.C. Rodenburg. In een wedstrijd waarin de geel blauwen niet achter hebben gestaan wist Thrianta uiteindelijk te winnen met 23-16.

In de openingsfase van de wedstrijd liet Thrianta zien dat het vol voor de winst ging. Zo tekenden de Hoogeveensche korfballers voor de eerste twee doelpunten. De gasten uit Leek antwoorden snel door de stand weer op 2-2 te zetten. Hierna zou Thrianta de rest van de wedstrijd aan de goede kant van de score blijven. Tot 5-4 bleef Rodenburg redelijk in het spoor, maar via vier doelpunten op rij liepen de Hoogeveeners uit naar een gat van vijf: 9-4. Tot aan de rust veranderde er weinig aan het gat tussen de ploegen, ruststand: 11-7.

Grip

Het waren de gasten die het beste uit de kleedkamers kwam. Rodenburg verkleinde de achterstand dan ook tot een gat van twee 12-10. Hierna kreeg de thuisploeg weer grip op de wedstrijd en de geel blauwen wisten de voorsprong tot een gat van zes uit te bouwen naar 16-10. Hierna bleef Thrianta lekker door scoren en zo liep de ploeg verder uit naar 22-14. Vervolgens werd de wedstrijd rustig uitgespeeld werd er afgefloten bij een 23-16 eindstand.

Door deze overwinning blijft Thrianta ongeslagen. Volgende week gaan de geel blauwen op bezoek in Enschede, waar het EKC nääs treft. Ook deze ploeg is nog zonder puntverlies.