Volièrevereniging Fauna huldigt kampioenen

Hoogeveen - Volièrevereniging Fauna hield haar jaarlijkse tentoonstelling voor de tweede keer in het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan. De show is een groot succes geworden.

Vele toeschouwers vonden de weg naar het ‘Jannes’ en ook vele bewoners maakten gebruik van dit bijzondere evenement in hun woongebouw. Op deze tentoonstelling lieten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en streden onderling om de kampioensbeker. Er was een grote verscheidenheid aan vogels te zien zoals kanaries, Europese cultuurvogels en vele soorten parkieten van groot tot klein.

Juiste koppels samenstellen

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi.

Deskundig gekeurd

Afgelopen vrijdag werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren: Algemeen kampioen en tevens kampioen kleurkanarie pigment EK werd Bert Hooijer 94 punten en bondskruis. Kampioen Kleurkanarie Vetstof EK Lammert Otten met kanarie Geel Mozaïek T2 met 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Beugelink met een Fife Fancy donkerbont intensief 92 punten. Kampioen Europese Cultuurvogels EK Joop Strijker met een kleine Barmsijs donkerfactorig man 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Zebravinken/Tropen EK Marco Linthorst met Zebravink Bleekrug Grijs man 92 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK John Fransen met een Grasparkiet Donkergroen 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen Grote parkieten EK Bertus Benning met Valkparkiet wildkleur pop 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen stellen Bert Hooijer met kanarie Bruin geel intensief 183 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Bert Hooijer met 460 punten. Algemeen kampioen OK Bert Untied met een Dybowski Astrilde met 92 punten. Kampioen Jeugd Daniël Benning met een Elegant Parkiet Ino 92 punten.