Hans Jutstra woninginrichting draait als een tierelier

Hoogeveen – Het gaat beter dan ooit tevoren met Hans Jutstra woninginrichting. Na enkele zware jaren in de crisistijd draait de zaak op Buitenvaart weer als een tierelier.

,,Er is sprake van een omzetstijging van 40 procent’’, vertelt eigenaar Hans Jutstra met gepaste trots, om direct daaraan toe te voegen: ,,Ik doe dit niet alleen, maar samen met de mensen die voor mij werken.’’ In totaal zijn er achttien personen werkzaam bij Hans Jutstra woninginrichting.

‘Paniek is je slechtste raadgever’

De ondernemer benadrukt altijd van zijn eigen kracht te zijn uitgegaan, ook in de mindere jaren. ,,Mijn vader zei vaak: ‘paniek is je slechtste raadgever’. Zijn advies was om in ieder geval ervoor te zorgen dat de winkel te allen tijde netjes is. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik echt wel eens heb gedacht: komt dit goed?’’ Maar het kwam goed. En hoe.

Vloeren herstellen van 170 woningen

Hans Jutstra woninginrichting mag momenteel de vloeren herstellen en egaliseren van 170 woningen in Assen en tien van de veertien nieuwbouwappartementen inrichten in het centrum van Zuidwolde. ,,Ja, daar ben ik trots op’’, beaamt de ondernemer. ,,Dat wij in Assen aan de slag mogen, is te danken aan SW vastgoedverbeteraar, die veel vertrouwen in ons heeft. Wij zijn misschien niet altijd de goedkoopste, maar de klant kan wél van ons op aan. Wij beschamen het vertrouwen dus niet.’’ Het bedrijf biedt bovendien een breed pakket. Jutstra somt op: ,,Wij schilderen, sauzen, behangen en verhuizen, maar je kunt bij ons ook terecht voor vloeren, raambekleding, meubels et cetera.

‘Super kwaliteit’

De recensies die Hans Jutstra woninginrichting krijgt zijn vrijwel zonder uitzondering lovend: van ‘Super kwaliteit’ tot ‘Het bedrijf komt zijn afspraken na’. Ook klinkt er veelvuldig lof voor het personeel. ,,Mijn medewerkers zijn natuurlijk enorm belangrijk voor mij. Ben ik er niet, dan worden de klanten op precies dezelfde manier geholpen. Zij zitten er net zo in als ikzelf. Het is fijn dat ik op hen kan bouwen.’’

Hennie Huisman

Vorige week heeft Jutstra nog een paar honderd stoelen verkocht aan tv-bekendheid Hennie Huisman, bedoeld voor een restaurant. ,,Hennie heeft heel veel connecties, daarom waardeer ik het extra dat hij toch bij mij komt als hij stoelen nodig heeft. Hij zei: ‘Jij bent onze vriend’, dat is toch prachtig.’’

Veelzeggend

Jutstra staat op het punt om de deur uit te gaan. Hij heeft een afspraak bij een echtpaar van in de 80. ,,Zij gaan verhuizen. Wij helpen verhuizen en ontzorgen hen volledig. Wij verhuizen, sauzen en richten het hele nieuwe appartement in. Dat zijn zaken die ik niet aan de telefoon doorspreek, daar ga ik persoonlijk naartoe. Zij zien als een berg tegen de verhuizing op, dan moet je als ondernemer helpen waar je kunt. Ja, zo zit ik in elkaar.’’ Het is veelzeggend.