Gees in Wintersfeer telt honderd deelnemers

Gees - Het is weer bijna tijd voor Gees in Wintersfeer. De zevende editie wordt gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 november. Het esdorp wordt in het laatste weekend van november omgetoverd tot een sfeervol verlicht en winters geheel.

De verlichte route langs de karakteristieke Saksische boerderijen is een vast onderdeel van Gees in Wintersfeer. Er zijn langs de route verschillende activiteiten. Binnen en buiten is er veel te beleven op het gebied van kunst, cultuur, natuur, muziek, proeverijen, demonstraties en verkoop van allerlei producten. Publiekstrekker is boomzaagkunstenaar Jeroen Boersma, die beelden gaat maken in Gees.

Het gratis programmaboekje - inclusief plattegrond - telt ruim 54 locaties en honderd deelnemers. Muziek vormt een belangrijk onderdeel van Gees in Wintersfeer. Zo krijgt Gees bezoek van bijvoorbeeld popkoren en accordeonisten.

Tijdens het evenement is Gees afgesloten voor het verkeer. Wel rijdt het openbaar vervoer. Huifkarren worden ingezet om bezoekers te vervoeren naar de activiteiten. De entree en het parkeren zijn gratis op vrijdag en zaterdag. Voor mindervaliden zijn speciale parkeerplaatsen aanwezig.

Het programmaboekje is verkrijgbaar bij de ingangen van het dorp en bij de plaatselijke ondernemers. Het programma en de deelnemers staan op de vernieuwde site www.geesinwintersfeer.nl en op Facebook.

Gees in wintersfeer is beide dagen te bezoeken van 15.00 tot 21.00 uur.