Black Tie Monkey Squad wint voetbaltoernooi Andreas Manna Stichting

Hoogeveen - In de sporthal aan de Valkenlaan werd zaterdag voor de veertiende keer het Andreas Mannazaalvoetbaltoernooi gehouden. Acht teams streden met elkaar om de felbegeerde trofee. De winnaars waren de heren van Black Tie Monkey Squad.

Tijdens de sportieve wedstrijden werd er fel gestreden om de eerste plaats. Er waren twee poules, waaruit vier halve finalisten overbleven. Hierna werd de finale gespeeld.

Het was een geslaagde avond. Niet alleen om hetvoetbal waar het publiek met plezier naar keek en de teams zich enthousiast voor inzetten, of de gezelligheid van deze avond, maar ook de opbrengst was weer prachtig: 2600 euro. Dit bedrag komt geheel ten goede van de kinderen in nood waar de stichting zich voor inzet. Volgend jaar wordt er zeker weer een toernooi gehouden. Het was één van de vele acties die de Andreas Manna Stichting houdt om geld te genereren voor kinderen in nood in Afrika. Na een succesvolle Afrikaloop in de herfstvakantie was ook dit zaalvoetbaltoernooi zeer geslaagd.

De stichting heeft in Kenia en Oeganda projecten waar gezorgd wordt voor straat-, wees- en zwerfkinderen. De zorg bestaat uit het voorzien van onderdak, voedsel, medische zorg, onderwijs en eventueel hulp bij het starten van een eigen bedrijf. In Oeganda is de bouw van de school in een vergevorderd stadium. Er wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt in Nederland en ook in Afrika.