HAC'63-atleet Job IJtsma opgenomen in nationale selectie EK cross

Papendal – De Atletiek Unie heeft vandaag de selectie voor het EK cross bekendgemaakt, dat dit jaar in het Portugese Lissabon gelopen wordt. Onder de geselecteerde namen komen we ook een bekende tegen. HAC’63-atleet Job IJtsma uit Hoogeveen is één van de tien atleten die zich bij de selectie mogen voegen.

Technisch directeur Ad Roskam maakte de Nederlandse ploeg bekend, mede gebaseerd op prestaties tijdens de Warandeloop, waar Job als vierde overall over de finish kwam en als derde Nederlander in het klassement kwam te staan.

Onder de 20 jaar

De 18-jarige Job is geselecteerd in de categorie mannen onder de 20 jaar. In deze categorie mag hij Nederland vertegenwoordigen over een afstand van 6225 meter door het Bella Vista Park.

,,Nederland is vertegenwoordigd door een jonge generatie atleten met een ‘onder 20’ en ‘onder 23’ team en twee senioren. Zij zullen de rijke historie van Nederlandse atleten bij het EK cross moeten voortzetten nu een aantal oudere atleten zich om verschillende redenen niet hebben gekwalificeerd”, aldus Ad Roskam.

In goede vorm

Job zelf is uiteraard zeer blij met het nieuws dat hij is geselecteerd. Hij voelde dat hij in goede vorm verkeerde en hoopte zich tijdens de Warandeloop in de kijker van de bondscoach te lopen. Nu hij dat voor elkaar heeft gekregen heeft hij slechts een korte periode om zich voor te bereiden op het EK. Op 8 december mag hij namelijk al aan de start verschijnen in het Oranje tenue.