Toonkunstkoor Hoogeveen brengt Wonderwereld

Hoogeveen - In de serie Paletconcerten van Toonkunstkoor Hoogeveen, waarbij het koor altijd op zoek is naar bijzondere combinaties van muziek en andere kunstdisciplines, wordt het publiek deze keer meegenomen in een ‘Wonderwereld’.

Een avond waarin verhalen worden gecombineerd met koor- en instrumentale muziek. De verhalen worden verteld door Peterine Kooijmans en Loek Boer. Zij vertellen sprookjes van Andersen en Bomans, verhalen van Stephan de Jong en uit de Chinese wijsheidscultuur. Meer informatie over deze vertellers is te lezen op www. peterine kooijmans.nl en www.verhalenvertellerloekboer.nl.

Dirigent Tjalling Wijnstra vond muziek die de magie van de verhalen versterkt bij onder andere Donizetti, Fauré en Schumann. Koor en verhalenvertellers worden verder omlijst door dwarsfluit (Eliene Schuinder), accordeon (Tjalling Wijnstra) en vleugel (Wim Oostenbrink).

Het concert wordt uitgevoerd op vrijdag 29 november om 20.00 uur in De Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg 32. Kaarten zijn in voorverkoop verkrijgbaar bij de leden en bij De Fakkel aan de Hoofstraat 63 en op de avond zelf aan de zaal.