Dammers MTB pakken eerste punt

Hoogeveen - De dammers van MTB Hoogeveen hebben hun eerste wedstrijdpunt binnen en zijn daardoor eindelijk van die hatelijk nul af. Zaterdag werd 10-10 gespeeld tegen het team uit Tilburg. Nog een opsteker voor de MTB’ers is dat ze niet meer laatste staan in de ereklasse. MTB 2 boekte een mooie zege op Lelystad (12-8) en MTB 3 verloor met 13-7 van Surhuisterveen.

MTB Hoogeveen speelde deze thuiswedstrijd met twee invallers: Joel Palmans en Gert Bosker. De tegenstander uit Tilburg deelde de eerste tik uit. De jeugdige Wouter Sosef speelde al vroeg in de partij met een hoge randschijf tegen de handige Martijn de Leeuw. Wouter kreeg het centrum aardig onder controle, maar in het late middenspel overzag hij een kleine doorbraakcombinatie met damgeven (0-2). Toch konden de MTB’ers de stand weer snel rechttrekken. Klaas Hendrik Leijenaar had het geluk aan zijn zijde. In het late middenspel speelde zijn tegenstander, Theo van den Hoek, pardoes zijn kroonschijf op en liet daarmee een zesklapper open die Klaas Hendrik met alle liefde uithaalde. (2-2). Rick Hakvoort speelde een sterke partij tegen Toby Hage. (3-3).

Teamleider

Invaller en teamleider van MTB 2, Gert Bosker, speelde een jaar geleden voor het laatst mee in het eerste team. Hij speelde tegen de Fransman Anastase Leclerc. Gert kreeg in het late middenspel weliswaar alle strategische velden onder controle, maar dat was net niet voldoende voor de winst. (4-4).Keita Desmet (tegen Jasper Deams) en Natalia Sadowska (tegen Thijs van den Broek) speelde een gelijkwaardige partij (6-6).

Flankaanval

Martijn Vissers speelde al in de opening een volle flankaanval van kopman Toine Brouwers tegen. In het middenspel kwam Martijn lichtelijk onder druk te staan. Gelukkig trapte Martijn in de juiste fase op de rem om een belangrijk puntje binnen te slepen (7-7). Maarten Wichgers haalde in de opening een leuke damcombinatie uit tegen Jimmy Depaepe. Helaas voor Maarten ging de dam voor een gelijk aantal stukken van het bord. Hierdoor kreeg Depaepe voordeel in het centrum. Het zat er voor Maarten niks anders op om zijn stand te verdedigen en dat lukte (8-8). Joël Palmans had na een bekende opening een geblokkeerde lange vleugel, terwijl zijn tegenstander, Ad de Hoon, met een randschijf speelde. De Hoon kwam sterk terug in een klassieke stand. Met een nodig offer moest Joel de remise maken (9-9). Zainal Palmans was als laatste klaar tegen Rik Verboon. Verboon had er zin in en kwam met een centrumaanval opzetten. Zainal moest vervolgens diepgaan om daar goed uit te komen en dat lukte met een verrassend offer. Verboon moest vervolgens tot aan het eind kranig verdedigen om erger te voorkomen (10-10).

Over twee weken speelt MTB Hoogeveen thuis tegen streekgenoot Hijken DTC.