Driemaal goud voor Sidokwan in Duitsland

Velbert - Team Sidokwan uit Hoogeveen heeft afgelopen zaterdag driemaal goud gewonnen op het internationale LA Open taekwondo toernooi in het Duitse Velbert.

Kevin en Brian Prent wonnen beiden hun partijen en troffen elkaar uiteindelijk in de finale. De broers zullen nooit tegen elkaar vechten. Deze zaterdag was het de beurt aan Brian om de eerste prijs in ontvangst te nemen.

Inas Bengrad startte haar finale tegen Leyla Garcia Tewes niet sterk. Ze maakte slordige fouten en gaf een voorsprong heel makkelijk weg. In de laatste ronde herstelde de Hoogeveense zich en maakte ze meerdere hoofdtreffers . Ze kon hierdoor uitlopen en won met 22 tegen 11 een gouden medaille.

Grieperig

Vrijdag avond lag Ismaël Delima al vroeg in zijn hotelkamer. Hij voelde zich grieperig en het zag er niet naar uit dat hij zaterdag kon vechten. Gelukkig herstelde de jeugdige speler zich en won hij zijn halve finale meteen en overtuigend met 30 tegen 8. Ismaël was in vorm en voelde zich opperbest. In de finale tegen Nurmohamed zette hij zijn vorm door en in hoog tempo scoorde hij de ene na het andere punt. Ismaël is snel en lenig en kon veel hoofdtreffers maken en zijn partij winnen. Ismaël Delima won hiermee de derde gouden medaille voor Sidokwan.

Naast de drie gouden medailles won Kevin prent Zilver. Djayden Zuidema, Chris Kloppenberg, Robin Westerlaan, Damian van Duivenbode en Lieke Heling pakten allen een bronzen plak in hun klasse. Miguel Molenaar viel buiten de prijzen