Hollandscheveldse vrouwen hebben de smaak te pakken

Hollandscheveld - Na twee overwinningen op rij lijken de dames de smaak te pakken te hebben en willen graag voort borduren op hun recente successen. Tegenstander SVO VVZ leek daarvoor een ideale tegenstander te zijn. Het team had, ondanks een beter doelsaldo een vergelijkbaar seizoen als Hollandscheveld. Winst op SVO VVZ zou betekenen dat de oranje-zwarte dames goede zaken konden doen op de ranglijst en naar boven zouden stijgen.

Goede start

Hollandscheveld kwam goed uit de startblokken en na tien minuten stond het al 1-0. Sabrina van Nuil werd weggestuurd door Elleke Snippe en begon vervolgens aan een mooie solo waarbij ze wat tegenstanders uit wist te kappen alvorens ze de bal in het net wist te werken. De ene na de andere kans volgde op het doelpunt, maar het duurde twintig minuten voordat de voorsprong verdubbeld werd. Ditmaal was het Milady van Dalen die op aangeven van Claudia Duinkerken wist te scoren. Vier minuten later was Milady de aangever op het tweede doelpunt van Sabrina. Op slag van rust wist ook SVO VVZ iets terug te doen en daarmee leken beide teams met een 3-1 stand de rust in te gaan, maar Kimberly de Jonge wist ervoor te zorgen dat de voorsprong van drie hersteld werd.

SVO VVZ dreigt terug te komen

Na rust kwam SVO VVZ beter in het spel, en niet geheel tegen de verhouding in wisten zij ook te scoren. Maar Hollandscheveld liet zich niet zomaar naar de slachtbank brengen. En wist in de 57e minuut weer terug te slaan. Ditmaal was het Elleke Snippe die haar naam op de scoreformulier wist te zetten. En als men dacht dat er nu wel genoeg gescoord was, dan was het mis. In de 62e minuut lag alweer het derde doelpunt van SVO VVZ in het net. Een klein kwartiertje later wist Sabrina de keeper uit te kappen en knalde met een knoeihard schot de 6-3 binnen. Maar lang zou deze stand niet op het scorebord blijven staan want nog geen minuut later lag de bal al weer aan de andere kant in het doel. Dit zou uiteindelijk de eindstand blijven, waardoor de dames verder klimmen op de ranglijst. Eindstand 6-4.

Remco Bos