Sint viert feest in Krakeel

Hoogeveen - Sinterklaas bezoekt zaterdag met zijn pieten Krakeel. De goedheiligman arriveert rond 12.15 uur met zijn Pakjesboot 7 bij de Edisonbrug. Tussen de pieten bevindt zich ook een glutenvrije piet die herkenbaar is aan een speciaal schort.

Van 14.30 tot 15.30 uur is er een middagprogramma in De Magneet. Het team van Het Grote Boek van Sinterklaas houdt een Piet got Talent, een show van een uur waarin alleen de pieten van Sinterklaas mee doen en strijden voor die felbegeerde Gouden Pepernoot. Met de kinderenals strenge jury wordt uiteindelijk de meest getalenteerde piet verkozen. Daarna is er 15.30 en 16. 00 uur gelegenheid om bij Sinterklaas op het podium te komen en een leuke foto te maken

‘s avonds is er een pietendisco in De Magneet. Vanaf 18.30 uur kan er gedanst worden. De diso wordt geleid door dan Banketpiet en Muziekpiet Geraldo. Wie zich voor deze avond verkleed, maakt kans op een prijs.

Woensdag 27 november is er in het mfc De Magneet pietengym voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Dit is van 14.00 tot 15.45 uur. De kinderen krijgen een diploma.