Eerste glas Vino Novello geserveerd aan Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen

Hoogeveen - De aankomst van de Vino Novello is gisteravond onder grote belangstelling weer feestelijk gevierd in Hoogeveen. Dat gebeurde bij Paviljoen Nijstad, waar de wijn per boot arriveerde. De aankomst is een jaarlijks feestje met dank aan Van Regteren Catering & Partyservice en Uw Slijterij Dikkers, daarbij ondersteund door Andiamo, www.devakantieitalie.nl en Employ.

In het bijzijn van velen werd de eerste fles ontkurkt. Het eerste glas werd geserveerd aan de Hoogevener van het Jaar 2018, de Stichting Open Bedrijvendag Hoogeveen. Namens het bestuur waren Sandra Wolf, Michael Steenberger, Wim Mol en Jannette van Regteren present om vol verwachting de Vino Novello te proeven.

Wensen 2020

De Open Bedrijvendag Hoogeveen is nog altijd op volle stoom. Op zaterdag 2 november werd maar liefst de zeventiende editie gehouden, die evenals alle voorgaande jaren een enorm succes was. Veertig bedrijven openden hun deuren voor belangstellenden. Het bracht weer vele duizenden mensen op de been. De stichting kijkt voorzichtig al weer naar de achttiende editie, op zaterdag 7 november 2020. Elk jaar staan er prachtige namen op de deelnemerslijst. Toch heeft de stichting een aantal wensen, waaronder Vepa, Kappa en Fokker. ,,Het zou fantastisch zijn als ook die bedrijven deelnemen aan de Open Bedrijvendag. Daar gaan wij in ieder geval ons uiterste best voor doen’’, aldus de enthousiaste bestuursleden, die door Berry Beuker van Nijstad onder andere werden gevraagd naar hun plannen voor de editie in 2020.

Verwachtingen waargemaakt

Maar het draaide deze avond natuurlijk vooral om de Vino Novello, waarvan de verwachtingen hooggespannen waren. Die werden meer dan waargemaakt. Met dank aan de maanden september en oktober, de belangrijkste maanden voor de kwaliteit van de oogst, die voortreffelijk waren. Het resultaat is een mooie, frisse en toch nog enigszins volle Vino Novello. Uiteraard was er na het officiële gedeelte de gelegenheid om de Vino Novello zelf te proeven en te beoordelen.