Paarden springen vrij in manege Den Esch

Zuidwolde - Het vrijspringen in manege Den Esch in Zuidwolde wordt zaterdag gehouden. Dit jaar wordt het vrijspringen voor de vijfde keer gehouden en daarom zijn er prijzen te verdienen.

Voor het beste paard in de klassen 2-jarigen en 3-jarigen is er een dekking naar keuze ter beschikking gesteld. Deze zijn aangeboden door VDL Stud en Stal Brouwer.

Om 16.30 uur wordt er in manege Den Esch in Zuidwolde afgetrapt met de rubriek voor 2-jarigen. Juryleden tijdens deze avond zijn Jack Broek en Henk van den Broek. Jack, zelf woonachtig in Zuidwolde, is al jaren actief in de springsport en leidt diverse paarden op voor de verkoop of topsport. Hij verteld alvast wat hij graag in een jong springpaard wil zien: ,,Ik zie het liefst gretige paarden die graag willen werken.”

Internationaal springruiter

Henk van den Broek heeft als internationaal springruiter zijn sporen in de springsport verdiend, zowel op basis als Grand Prix niveau. Daarnaast heeft hij ook bewezen een specialist te zijn in het klaarmaken, trainen en africhten van hengsten. Henk runt Stal Van den Broek in het Noord-Limburgse Sevenum.

De juryleden en organisatie kijken uit naar een mooie avond en hopen op goede springpaarden. Daarnaast wil de organisatie graag alle vrijwilligers op voorhand bedanken die mee werken aan dit evenement, want zonder vrijwilligers kunnen dit soort evenementen niet plaatsvinden. Geïnteresseerden kunnen gratis komen kijken bij manege Den Esch in Zuidwolde.