Stevige bedrijvenwandeling voor werkzoekenden

Hoogeveen - Een groep van bijna 30 werkzoekenden heeft woensdag een stevige wandeling gemaakt langs drie unieke Hoogeveense bedrijven.

De bedrijvenwandeling maakt deel uit van de Maand van de Ondernemer en is georganiseerd door de werkgeversdienstverleners van de Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen, gemeente Midden Drenthe, UWV en Stark.

Nog tijdens de schemer en in een laag mist vertrokken de deelnemers als eerste richting Azor Bikes. Hier stond de koffie klaar en werden de wandelaars gastvrij ontvangen door Saakje Rijkeboer en Ingrid de Grijs. Naast een gepassioneerd verhaal waarmee de gasten gemotiveerd werden om het beste uit zichzelf te halen, werden de deelnemers rondgeleid door de nieuwbouw. Bijzonder indrukwekkend om te zien hoe Azor Bikes zich in de 22 jaren van haar bestaan heeft ontwikkeld tot een unieke speler in de fietsenwereld.

Stoere job

Na Azor Bikes werd de wandeling vervolgd naar de buren: Brand Safway Venko. Door Raymond Wind en Marieke van Rooijen werd een bedrijfsfilm vertoond over de bijzondere ‘off-shore’ werkzaamheden dat dit Hoogeveense straal- en schildersbedrijf verricht. Het onderhoud aan en conservering van boordplatforms op zee is een speciale job maar ook hard werken. Twee weken van huis waar je verblijft in een hotel op zee. Echt werk voor stoere mannen en vrouwen die de handen uit de mouwen willen steken. Een aantal van de deelnemers vulde gretig het inschrijfformulier in voor een nadere kennismaking. Wie weet gaan deze mensen binnenkort met de helikopter naar hun nieuwe baan.

Vacatures bij Fokker

Na een lunch bij Leer- Werkbedrijf Stark werd de bedrijvenwandeling vervolgd naar GKN Aerospace Fokker. Sarianne van der Molen en Stèphanie Springer vertelden de deelnemers aan de hand van een interactieve quiz wat er allemaal binnen de muren aan bijzondere werkzaamheden verricht worden. Voor vele vliegtuigfabrikanten worden er in Hoogeveen diverse onderdelen gefabriceerd. Tijdens de rondleiding werd enthousiast verteld over de zeer diverse taken die de werknemers van GKN Aerospace Fokker verrichten. Fokker is de laatste jaren enorm gegroeid, er werken maar liefst 1200 mannen en vrouwen. Er zijn nog steeds vacatures en de werkzoekenden werden dan ook van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Als werkgever ook graag de deuren openzetten voor werkzoekenden? Neem dan contact op met de accountmanagers van de gemeenten, UWV & Stark.