Fotomanifestatie Drenthe-Vechtdal geopend

Hoogeveen - In de Centrale Bibliotheek in Hoogeveen werd zaterdag de goed bezochte tentoonstelling van de 52e Foto Manifestatie Drenthe-Vechtdal geopend door de Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma.

Tijdens deze fotomanifestatie is werk te zien van fotografen van de diverse clubs uit de regio. Ook is aan deze fotomanifestatie een wedstrijd gekoppeld. Juryleden Theo Bijker, Myrjam Boone en Karin Broekhuijsen het eensgezind over de winnende foto ‘Volop in bedrijf’. Douwe Többen van Fotoclub Borger-Odoorn heeft deze foto gemaakt. De foto is gemaakt op een avond van een werkende machine in een Duitse bruinkoolmijn.

De tweede en derde prijs ging respectievelijk naar: Albert Hoiting van de Fotoclub Borger-Odoorn en Yke de Vos van de Fotogroep Meppel.

Naast deze jaarlijks terugkerende wedstrijd heeft fotogroep Hoogeveen een wedstrijd uitgeschreven voor leerlingen van de onderbouw van het Roelof van Echten College. Aan hen de opdracht om met hun smartphone beelden vast te leggen die aan het thema ‘Wat zie ik in Hoogeveen?’ voldoen.

De Hoogeveense burgemeester Karel Loohuis was bijzonder lovend over de kwaliteit van de ingeleverde smartphonefoto’s. Nora Binzezo won de eerste prijs met een foto, gemaakt op een herkenbare Hoogeveense plek.

In de bibliotheek was zaterdag ook sponsor Firma Folux uit Hoogeveen aanwezig met een kleine studio. De aanwezige fotografen konden daar met behulp van diverse apparatuur uitproberen hoe betere portretfoto’s gemaakt kunnen worden.

De expositie is nog te bezoeken tot en met 13 december tijdens de openingsuren van de bibliotheek.