Initiatiefnemers Speelgoedruilbeurs krijgen Taart van de Week

Hoogeveen - De initiatiefnemers van de speelgoedruilmarkt hebben deze week de Taart van de week van Bakker Mulder in ontvangst genomen.

„De taart was heerlijk”, zegt een van de initiatiefnemers Frank Snippe. „We zijn vooral blij met de extra aandacht en waardering.” Hoogeveners Frank Snippe en Liz van Haalen organiseren samen met de Bibliotheek deze duurzame ruilbeurs.

,,De reacties op het initiatief zijn erg positief”, aldus Frank Snippe. ,,Soms ligt speelgoed nog maanden in de verpakking in de kast. Waarom zouden we dan nog nieuwe spullen kopen. Het is veel slimmer om te ruilen en zo ook nog eens een steentje bij te dragen aan het milieu. Want duurzaamheid mag ook leuk zijn. Het speelgoed wat overblijft wordt geschonken aan de speelgoedbank en de speel-o-theek.

„Sommige mensen willen zelfs alleen speelgoed brengen en daarmee schenken. We krijgen veel warme reacties van moeders.’

Ouders en kinderen die speelgoed inleveren ontvangen waardebonnen waarmee ze ander speelgoed kunnen uitzoeken.

De beurs is vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur in de Bibliotheek aan de Willemskade. Ouders kunnen speelgoed inleveren in de bibliotheek op donderdag 21 november tussen 15.00 en 17.00 uur en op vrijdag 22 november tussen 18.00 uur en 18.30 uur. Daarna kan het ruilen beginnen.