Seven Drunken Nights in De Tamboer

Hoogeveen - Seven Drunken Nights staat woensdag 27 november in De Tamboer. Met Story of The Dubliners brengt de getalenteerde en virtuoze cast, zowel muzikaal als vocaal, op authentieke wijze het verhaal en de muziek van The Dubliners.

Naast een eerbetoon aan de iconische band is het ook een mooi saluut aan de rijke, Ierse muzikale traditie en historie.

The Dubliners

Al decennialang is de Ierse folkband The Dubliners, opgericht in 1962, een internationaal begrip. De originele leden waren: Ronnie Drew (zang, gitaar), Luke Kelly (zang, banjo, gitaar), Barney McKenna (banjo), Ciarán Bourke (fluit, harmonica, gitaar, zang) en John Sheahan (viool) sinds 1964. De oorspronkelijk naam van de groep was: The Ronnie Drew Ballad Group. Deze naam werd echter al snel veranderd in The Dubliners, naar het boek van James Joyce, dat toentertijd werd gelezen door Luke Kelly.

De groep heeft in de loop der jaren verschillende personeelswijzigingen gekend. Na 50 jaar te hebben gespeeld, kondigde de band in de herfst van 2012 aan ermee te stoppen, volgend op het overlijden van medeoprichter Barney McKenna. De nog in leven zijnde leden van de groep, met uitzondering van John Sheahan, werken nu onder de naam The Dublin Legends.

Kaarten zijn te bestellen via detamboer.nl, telefonisch via 0528-280180 of aan de kassa van De Tamboer.