Kappersechtpaar Benjamins viert briljanten bruiloft

Hoogeveen - Dirk Benjamins en Wiets Schonewille stapten maandag 18 november precies 65 jaar geleden in het huwelijksbootje. Net na de oorlog ontmoetten ze elkaar in de Hoofdstraat in Hoogeveen en al snel sloeg de vonk over.

Dirk werd geboren op 24 november 1931 in Elim. Hij begon op 15-jarige leeftijd als kappersknecht in Noordscheschut. Wiets werd geboren 8 augustus 1929 vlakbij Geesbrug. Na de huishoudschool werkte ze als hulp in het toenmalige Kamp Geesbrug.

De eerste tijd van hun huwelijk woonden ze aan de Landschapsweg in Geeserveld net buiten Geesbrug. Na enkele jaren werd er verhuisd naar Noordscheschut. Eerst woonde het paar in een huurwoning aan de Bloklandweg en later werd de kapsalon aan het Zwarte Dijkje gekocht. Het werk als kapper heeft Dirk maar liefst 72 jaar kunnen doen. Naast het drukke bestaan als kappersechtpaar hadden ze ook tijd voor de kerk en het verenigingsleven in Noordscheschut. Dirk als ouderling en bestuurslid van Middenstandsvereniging, Plaatselijk belang en Begrafenisvereniging en Wiets als vrijwilliger bij de Hervormde Kerk.

Daarnaast, reislustig als ze waren, ging het van fietsvakanties in Drenthe naar busreizen door heel Europa, een cruise op de Middellandse Zee en reizen naar Jordanië en Israël.

Het echtpaar kreeg twee zoons. Inmiddels hebben ze vijf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Sinds begin van dit jaar wonen ze in de Westerkim. Gedeeltelijk zelfstandig en waar nodig met hulp, genieten ze nog volop.