Groei & Bloei geeft demonstratie kerstbloemschikken

Hoogeveen - Bloemstylist Falko Wolters geeft op dinsdagavond 26 november bij Groei & Bloei Hoogeveen een kerstbloemschikdemonstratie.

Falko werkt drie dagen in de week bij Alex Aalders Bloemisten in Assen. Daarnaast heeft hij ook nog een baan in de horeca. In juli 2014 is hij geslaagd voor zijn diploma Bloem & Design niveau 4. Deze opleiding heeft hij gevolgd op het MBO, AOC-Terra in Groningen. Hij geeft geregeld gastlessen, voor Groei & Bloei en voor verschillende studieclubs. Naast dat hij het leuk vindt om de ‘cursisten’ nieuwe dingen te leren en mooie dingen wil laten zien, krijgt hij er zelf ook veel nieuwe energie en inspiratie van. Hij maakt graag ‘constructies’ en objecten die meerdere keren gebruikt kunnen worden. Technisch goed werken vindt hij belangrijk, alles moet stevig in elkaar zitten en de plantaardige materialen moeten op zo'n manier verwerkt worden dat deze optimaal houdbaar zijn.

Kerstarrangementen

Tijdens de demonstratie maakt hij kerstarrangementen. Hij wil veel technieken gaan gebruiken en met veel verschillende materialen gaan werken. Daarnaast vindt hij ‘spelen’ met kleur ook altijd leuk. Hij hoopt aanwezigen te inspireren en enthousiast te maken. ‘Soms heb je maar een heel klein detail nodig van een gemaakt arrangement, om vervolgens zelf weer nieuwe ideeën op te doen’, aldus Falko. De bloemstukken die Falko maakt, worden verloot. De avond wordt gehouden in het Herman Bavinckhuis aan het Stoekeplein 4.