Matthijn Buwalda treedt op in de Vredehorst

Hoogeveen - Liedjesschrijver en zanger Matthijn Buwalda geeft samen met zangeres Renee Klijnsma zondag 24 november de voorstelling ‘Liedjes en verhalen in kleine bezetting’ in de Vredehorst aan de Zuidwoldigerweg. Aanvang 19.00 uur.

Matthijn Buwalda (1983) is liedschrijver en zanger. Hij heeft sinds 2006 verschillende cd's uitgebracht en door heel Nederland concerten en voorstellingen gegeven. Zijn eerste albums bevatten liederen die ontstaan zijn vanuit zijn kerkelijke achtergrond.

Tussen kleinkunst en nederpop

Vanaf het album Matthijn in het klein (2012) verlegde Matthijn zijn aandacht van kerkliederen naar Nederlandstalige luisterliedjes. Zowel muzikaal als tekstueel balanceert zijn werk ergens tussen kleinkunst en nederpop. De kerkzalen werden steeds vaker afgewisseld met theaters. Deze lijn zette zich door op de cd's Auto met Chauffeur (2013), Straks, als ik geen pijn meer doe (2014), Lichtjes in de Mist (2016) en Hotel De Hoop (2017).

Op dit moment trekt Matthijn volle zalen met Rechtop Mens. Renee Klijnsma is één van de vaste begeleiders tijdens de voorstellingen.

De toegang is gratis. Er worden wel twee collectes gehouden voor de onkosten. Iedereen is welkom.

De organisatie is in handen van IEC- Hoogeveen.