HZVV blameert zich bij tweedeklasser Emmeloord

Emmeloord - Het bekeravontuur van HZVV heeft dit seizoen erg kort geduurd. Al in de eerste knock out ronde liet HZVV zich verrassen door de zondag tweedeklasser Emmeloord.

Volgens verwachting zakte de thuisclub, die op het scherpst van de snede speelde, ver in, maar HZVV vond geen gaatje in de verdediging van Emmeloord. Via twee counters scoorde de tweedeklasser twee keer, waardoor HZVV een beschamende nederlaag leed.

HZVV opende sterk en kreeg een paar goede kansen, maar kreeg geen grip op de snelle counters van Emmeloord. In de eerste vijf minuten verscheen HZVV drie keer dreigend voor het Emmeloordse doel, maar schoten van Fabian Stevens, Luke Millar en Yoran Popovic zeilden naast of over. Emmeloord-doelman Tim Schaafsma was de gevierde man, want hij keepte een uitstekende partij. De thuisclub speelde met hart en ziel en kreeg in de eerste helft ook drie goede mogelijkheden. In een boeiende tweede helft speelden beide teams in een hoog tempo en voltrok zich een sensationele ontknoping toen Gerke Schaap en Maric Naaktgeboren de Emmeloordse doelpunten lieten noteren. Doordat HZVV de aanval koos kreeg Emmeloord via de snelle omschakeling ook kansen voor Tabak, Schaap, Naaktgeboren en Van der Velden. HZVV had een overwicht en meer balbezit. Vlak voor rust nam de druk toe en leek de eerste treffer een kwestie van tijd. Emmeloord-doelman Tim Schaafsma hield zijn ploeg met enkele knappe reddingen in de wedstrijd op inzetten van Stevens, Millar en Dzemidzic. Na rust veranderde het spelbeeld niet. HZVV viel aan en Emmeloord loerde op snelle uitvallen. Met een snelle balcirculatie probeerde HZVV het tempo op te voeren, maar de thuisclub capituleerde niet. De Emmeloorders vochten als leeuwen en gaven geen centimeter prijs.

HZVV-trainer Gert van Duinen vond dat HZVV in de tweede helft een betere controle had. ,,We haalden beter de counter eruit. Tot het moment dat een speler van ons de bal iets te kort terug speelde. Onze keeper schoot vervolgens de bal bij een middenvelder van Emmeloord in de voeten die hem vervolgens over de doelman erin schoot. We moesten hierna meer risico nemen. Het was lastig om er doorheen te komen.” Gerke Schaap was de gevierde man bij Emmeloord, die doelman Hidde Streutker met een boogballetje verraste. Van Duinen probeerde door drie wissels (Semudenge, Bangura en Wijma) de bakens te verzetten, maar dat lukte niet. HZVV nam meer risico, waardoor er achter de linies meer ruimte ontstond. Net op het moment dat HZVV leek terug te komen sloegen de Emmeloorders vanuit een snelle counter toe via Maric Naaktgeboren. HZVV probeerde er nog een wanhoopsoffensief uit te persen, maar kwam bij snelle uitbraken nog twee keer goed weg. Door de vroege uitschakeling kan de blik weer helemaal op de competitie. Volgens Van Duinen is handhaving in de hoofdklasse het voornaamste doel: ,,We willen in de hoofdklasse blijven dus wat dat betreft kijken we vooruit. We mogen ons dit wel aanrekenen. Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Er heerst nu wel even schaamte en teleurstelling.”

Sc Emmeloord-HZVV 2-0 (0-0)

HZVV: Streutker, Zomer, Manusiwa (67. Wijma), Valente, Popovic, Hosseini (60. Bangura), Stevens (82. Semudenge), Hup, Millar, Riksman, Dzemidzic.