Kopzorgen Hoogeveen zaterdag na bekerduel, ondanks ruime zege

Hoogeveen - Hoogeveen zaterdag is niet ongeschonden uit de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser FC Kraggenburg gekomen. Met het eindresultaat, 5-0 zege, was niets mis, maar het aantal blessures zorgen letterlijk en figuurlijk wel voor de nodige kopzorgen.

Al na 38 seconden ging het goed mis bij Hoogeveen. Ruben de Haas en Mitchel Strijker gingen allebei vol met hun hoofd naar de bal met een harde confrontatie als gevolg. Beiden konden niet verder. De Haas brak zijn neus en Strijker ging eraf met een lichte hersenschudding. Trainer Sabandar moest hierdoor al vroeg zijn enige twee wissels inbrengen. Naast Dylano Wolters was dat Marcel Linthorst. Laatstgenoemde zou echter gespaard worden, omdat hij nog niet geheel fit was. Het pakte verkeerd uit, want na een uur moest Linthorst het veld verlaten met opnieuw een liesblessure. Met drie cruciale wedstrijden tegen concurrenten voor de boeg is de kater dan ook groot bij Hoogeveen.

Wedstrijd bijzaak

De wedstrijd werd al snel bijzaak en snel beslist. Julian Mol opende de score door attent te zijn bij een vrijetrap van Yorno Lunenborg die niet goed werd verwerkt door doelman Jesse Kers. Dezelfde Mol zorgde met een individuele actie ook voor de 2-0 en binnen het half uur bracht Danny Kuiper de stand op 3-0. Het doelpunt ontstond uit een prachtige en snel uitgevoerde aanval.
Het krachtsverschil was enorm en Kraggenburg kreeg geen moment het gevoel dat er wat te halen viel. Vlak voor rust maakte Julian Mol zijn hattrick compleet. In de tweede helft viel er nauwelijks iets te beleven, mede doordat Hoogeveen na een uur met tien spelers verder moest vanwege de blessure van Linthorst. Uiteindelijk maakte Yorno Lunenborg er in de slotfase nog 5-0 van, maar dat spoelde de nare smaak van de schade die er op het personele vlak werd opgelopen niet weg.

Hoogeveen zaterdag – FC Kraggenburg: 5-0 (4-0). Scoreverloop: 13e en 22e Julian Mol 1-0 en 2-0, 27e Danny Kuiper 3-0, 45e +6 Julian Mol 4-0, 80e Yorno Lunenborg 5-0. Scheidsrechter: Peter Pool. Opstelling Hoogeveen: Kroezen, Kobes, Ruben de Haas (Wolters), Lunenborg, Bezuyen, Kuiper, Schonewille, Eising, Mol, Strijker (Linthorst), Djababoe.