Derde reünie van gymnasiumklas 2 uit 1977-1978

Hoogeveen - Zaterdag 9 november was het dan zover: de derde reünie van klas 1977-1978 2 Gymnasium van het Menso Alting College (zoals het Roelof van Echten College toen nog heette).

Vijftien jaar geleden was het bereiken van de 40-jarige leeftijd van alle klasgenoten de aanleiding om een eerste weerzien te organiseren.

Organisator van het eerste uur, Willeke Uiterwijk Winkel-Bel nam de regie op zich, samen met één van de twee andere overgebleven Hoogeveense plaatsgenoten.  Want de rest van de 32 leerlingen tellende klas was uitgevlogen.

De eerste reünie was de best bezochte. Tien jaar later was de opkomst iets minder maar dat lag zeker niet aan het enthousiasme van een ieder. Tien jaar verder klonk wel wat erg lang, aldus de klasgenoten. 2019 werd toen het doel.

Het derde treffen was in Grand Café Het Postkantoor. Na afloop ontving elk het inmiddels derde herinneringsboekje met ieders actuele bijdrage.

Over tweeënhalf jaar volgt de vierde reünie van klas 2Gym1 op nadrukkelijk verzoek van de aanwezigen. Want ook 5 jaar duurt op deze leeftijd wellicht wat lang.