Draadloos bevallen kan nu bij Scheper Ziekenhuis, maar hoe gaat dat in z'n werk?

Emmen - Draadloos bevallen kan vanaf nu in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Als zwangeren gaan bevallen in het ziekenhuis, worden de hartslagen van zowel de moeder als baby vaak gemonitord met behulp van een CTG. ,,Waar zich voorheen nog een fysieke draad bevond tussen de moeder, baby en het apparaat, is dit bij de Treant-ziekenhuizen nu niet meer het geval. Dat geeft de kersverse moeder meer bewegingsvrijheid tijdens de bevalling”, zegt gynaecoloog Esther Tuinman.

Baby goed in de gaten houden

Een CTG volgt de hartslag en geeft dit weer op een scherm, zodat dit goed gemonitord kan worden door de gynaecoloog en verloskundige. Op deze manier zijn zij in staat zowel de moeder als baby goed in de gaten te houden en kunnen ze tijdig actie ondernemen als dat nodig is.

Spreekuur

Op alle drie ziekenhuislocaties van Treant in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal kunnen zwangeren terecht op het spreekuur van de polikliniek Gynaecologie en Verloskunde in het geval van bijvoorbeeld een hoge bloeddruk of zwangerschapsmisselijkheid. Ook de controles van moeder en kind - tijdens en na de zwangerschap - vinden op deze locaties plaats. Wanneer een zwangere opgenomen moet worden of gaat bevallen, gebeurt dit in het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Geïnteresseerden kunnen zich voor meer informatie aanmelden voor een van de voorlichtingsavonden over bevallen bij Treant.