Sinterklaas komt zaterdag aan in Hoogeveen

Hoogeveen - Het is zover: zaterdag komen Sinterklaas en zijn pieten om 14.00 uur aan in Hoogeveen. De goedheiligman wordt bij het gemeentehuis verwelkomd door burgemeester Karel Loohuis.

De goedheiligman maakt vervolgens een ronde door het centrum. De grote vraag is: zijn alle Pieten wel op tijd?

Lopend

Sinterklaas komt volgens Monique Oost, die de intocht dit jaar organiseert, lopend aan. ‘Dan kan hij alle kinderen een handje geven, want dat wil Sinterklaas graag. De vraag is of alle pieten op tijd zijn. Want hebben ze het goud van Sinterklaas teruggevonden zodat er cadeaus gekocht kunnen worden voor de kinderen?’ Deze vraag staat ook centraal tijdens het theaterstuk ‘Het verdwenen goud van Sinterklaas’, dat op 24 november twee keer wordt uitgevoerd in theater De Tamboer. ‘We hebben ons voor de intocht laten inspireren op het theaterstuk’, vertelt Monique.

Huis van Sinterklaas

Sinterklaas maakt 16 november een ronde door Hoogeveen na de aankomst bij het gemeentehuis. ‘Hij gaat door de Hoofdstraat, Schutstraat, weer terug door de Hoofdstraat (langs Hema-zijde red.), Grote Kerkstraat, Tamboerpassage en daarna wordt de Sint samen met de burgemeester verwelkomd door directeur Pieter-Bas Rebers van theater De Tamboer, waar Sinterklaas de sleutel krijgt van het Huis van Sinterklaas.’ Het Huis van Sinterklaas is vanaf 17 november dagelijks geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Op maandag 18, donderdag 21, zaterdag 23, zondag 24 en maandag 25 november is het Huis van Sinterklaas gesloten. Ook op maandag 2 en woensdag 4 december is het Huis van Sinterklaas gesloten.

Opvolger gezocht

Monique zoekt voor 2021 een opvolger. ‘Dit is het een na laatste jaar dat ik het Huis van Sinterklaas opzet. Mensen die interesse hebben mogen zich bij mij melden.’