De Weide behaalt zege op FC Meppel

Hoogeveen - Na de zesde verliespartij vorige week tegen Griffioen was er afgelopen zaterdag weer een thuisduel voor De Weide. Tegenstander was FC Meppel.

Beide ploegen startten voorzichtig waarbij De Weide de eerste corner van de wedstrijd mocht nemen na een aanval over de rechtervleugel via Belt. Even later kwamen de groenwitten op een vroege voorsprong nadat Luchtenberg een prima voorzet van Belt bij de tweede paal fraai inkopte (1-0). De Weide hield het initiatief en ging op jacht naar de tweede treffer. Even later een hachelijk moment voor het doel van Blanken, maar Kwant kwam net te kort om de gelijkmaker binnen te schuiven.

Teenlengte tekort

Na een mooie steekpass van Wierenga kwam Belt in balbezit, maar hij wist deze mogelijkheid niet om te zetten naar de 2-0. Even later na een pass van Buining opnieuw een mogelijkheid voor Belt, maar nu kwam hij een teenlengte tekort voor de 2-0. Na achtentwintig minuten spelen had Meppel kans op de gelijkmaker, maar het schot van Blijham ging naast. Zes minuten voor rust maakte Emiel Kwant na een voorzet vanaf de rechtervleugel de gelijkmaker voor de gasten (1-1). De Weide leek even aangeslagen en dat leidde tot een wat rommelige fase tot de thee.

Wijziging

Na rust al snel een wijziging bij de groenwitten. Trainer Smid bracht met Bosma voor Wierenga wat meer aanvallende kracht in zijn ploeg. Beide ploegen kwamen wat moeizaam op gang en veel foute passes waren het gevolg. Na een snelle counter nog een kans voor de gasten, maar het centrale duo Coulier en Luchtenberg stond deze middag als een huis. Even later wel een prima mogelijkheid voor de gasten via Mansveld, maar doelman Blanken stond zijn mannetje en keerde de inzet. In een rommelige fase was het toch De Weide dat meer en meer het initiatief leek te pakken. De Weide drong nu meer aan en dit werd beloond toen na een pass van Bosma, Justin Belt de groenwitten op voorsprong zette (2-0). Bij de thuisploeg was nu de geest uit de fles en vlak voor rust was het Luchtenberg die zijn tweede van de middag binnenkopte voor de 3-1 voorsprong.

Aangeslagen bokser

De gasten hingen als een aangeslagen bokser in de touwen en De Weide profiteerde hiervan optimaal door in de slotfase nogmaals tweemaal te scoren. Eerst was het Bosma die na een steekpass van Sander Benjamins binnenschoot en in de slotfase was het Nick Muysson die vanuit een moeilijke hoek de bal langs doelman van de Belt schoot voor de 5-1.

Volgende week speelt De Weide in de beker een thuiswedstrijd tegen hoofdklasser Urk.