Heren Olhaco geven winst tegen Apollo 8 uit handen

Borne – Olhaco-trainer Menno Volkerink was na de 3-2 nederlaag tegen Apollo 8 zwaar teleurgesteld. Olhaco was in potentie de betere ploeg, maar verloor toch van een niet betere tegenstander.

Vooral veel eigen persoonlijke fouten deden de Hoogeveners uiteindelijk de das om. In de vijfde set gaf Olhaco een 9-12 voorsprong weg door voornamelijk eigen persoonlijke fouten. Ondanks de nederlaag steeg de ploeg naar de derde plaats.

Improviseren

Volkerink moest ook nu weer improviseren wegens personele problemen. Bert Bril speelt niet op zondag en Steffen Onvlee moet geopereerd worden aan de knie. Daar kwam bij dat Pawel Cieslar de hele week ziek was geweest. Volkerink nam Maarten Bisschop en Jarno van Timmeren van Heren 4 en Christiaan Boer mee. Olhaco begon met Jitte Tavenier, Rens Meijer, Sander Kemperman, Maarten Bisschop, Jorick Strijker, Alex Dijkstra en libero Jheffry Albertoe. De gasten begonnen goed aan het duel en kwamen met 12-20 voor. Een inzinking bracht Apollo 8 terug tot 17-21. Toch sleepte Olhaco de eerste set vrij overtuigend via 18-25 binnen.

Heel ander beeld

De tweede set gaf een heel ander beeld te zien. Olhaco speelde zwak en stapelde fout op fout. Alles zat tegen, terwijl bij Apollo 8 veel dingen wel lukten. De tweede set ging dan ook royaal via 25-16 naar de thuisclub. In de derde set bracht Volkerink bij 6-2 Jarno van Timmeren voor Jitte Tavenier in de ploeg. Bij 15-17 leek er niets aan de hand, maar het stond zo maar weer 18-17. Na 18-19 had Olhaco nog alle kans, maar door eigen persoonlijke fouten hielp het de thuisclub in het zadel: 25-20.

Ontzettend kwaad

In het begin van de vierde set leek het opnieuw de verkeerde kant uit te gaan voor Olhaco, waarna Volkerink zich ontzettend kwaad maakte. Dat hielp, want Olhaco begon te volleyballen en liep uit naar 11-19. Eventjes stokte de machine, waardoor Apollo 8 bij 15-20 nog hoop had, maar Olhaco maakte deze set solide af via 18-25. In de vijfde set pakte Olhaco na 6-6 voor het eerst een voorsprong. Bij 9-12 leek Olhaco op weg naar de 2-3 winst. Vanaf dat moment ging er van alles mis bij de Hoogeveners. Voor het grootste deel door onnodige persoonlijke fouten liet het de thuisclub terug in de wedstrijd komen. Tot afgrijzen van trainer Volkerink maakte Apollo 8 zes punten op rij, waardoor de gasten de vijfde set door eigen toedoen uit hun handen lieten glippen: 15-12.

Apollo 8-Olhaco 3-2 (18-25, 25-16, 25-20, 18-25, 15-12)