HZVV pakt belangrijke zege bij DETO

Vriezenveen - HZVV heeft een belangrijke 0-2 zege behaald op DETO. De broodnodige zege was verdiend, want de ploeg kreeg zo’n twaalf kansen, terwijl de thuisclub slechts een kans kreeg.

Voor rust had HZVV al op een geruststellende voorsprong kunnen staan. Na rust zette DETO in het begin even aan, waardoor even hetzelfde scenario dreigde als tegen Purmersteijn. Zo ver liet HZVV het niet komen en na rust maakten de gasten het verschil met twee treffers.

Blessures

HZVV miste Romano Djababoe en Noah ten Brinke wegens blessures. Djababoe is weken uitgeschakeld wegens een achillespeesblessure en Noah ten Brinke brak zijn kaak na een elleboog in het oefenduel tegen Jong Raptim. Nieuweling Tim Riksman kreeg voor het eerst een basisplaats als rechtsback en na een stroef eerste kwartier speelde hij een goede wedstrijd. Reza Hosseini stond linksback en Jan Hup speelde voor de verdediging. Het eerste kwartier was voor DETO zonder dat het kansen kreeg. Daarna werd HZVV beter en dat leverde kansen voor Sander Dzemidzic, Fabian Stevens, Yoran Popovic en Alex Zomer op, maar het bleef 0-0 mede door de uitstekende keeper Anthony van Zaltbommel.

Bekeken lobje

Na rust zette DETO aan, waarna de thuisclub haar enige kans van de wedstrijd kreeg via Koen Fleer. Zijn inzet werd van de doellijn getrapt. Na een uitval verscheen uitblinker Lorenzo Valente alleen voor de doelman en verschalkte hem met een bekeken lobje, waardoor HZVV haar sterk verlangde voorsprong had. DETO viel daarna aan en HZVV gokte op de tegenaanval. De beste kansen bleven voor de gasten. Kelly Joao had de wedstrijd al eerder in het slot kunnen gooien, maar voor het doel miste de koelbloedigheid. HZVV was kansrijker via Luke Millar, Yoran Popovic en Alex Zomer, maar DETO bleef hopen op een resultaat. Dat verdween vlak voor tijd toen HZVV de verlossende tweede treffer scoorde. Yoran Popovic schoot niet eens zo hard in, maar doelman Van Zaltbommel liet de stuiter door zijn vingers glippen, waarna de bal tergend langzaam over de doellijn rolde.

'Zege terecht'

HZVV-trainer Gert van Duinen vond de zege terecht. ‘We hadden de wedstrijd onder controle, we hadden het veel eerder af moeten maken, want voor rust kregen we daar al genoeg kansen voor. We hebben heel weinig weggegeven.’