Dagactiviteitencentrum De Baander geopend

Hollandscheveld - Het nieuwe dagactiviteitencentrum De Baander is vrijdag feestelijk geopend. Een plek waar kinderen en jongeren die niet meer naar school gaan overdag daginvulling hebben.

Wethouder Gert Vos uit Hoogeveen verrichtte de openingshandeling en knipte onder toeziend oog van de jongeren, ouders, buurtbewoners, plaatselijke ondernemers, leerkrachten en overige belangstellenden het lint door.

Oude zaal Mol

Het dagactiviteitencentrum is gevestigd in het oude ‘Zaal Mol’ in Hollandscheveld. Het pand is volledig verbouwd. ‘We zijn heel blij dat we deze plek hebben kunnen realiseren’, geven de eigenaren Peter en Margriet Baanvinger aan. ‘Er zijn zoveel mogelijkheden, een grote creatieve ruimte, een sportruimte, een computer lokaal, een keuken enzovoort. Samen met de jongeren kijken we naar mogelijkheden en interesses en van daaruit formuleren we doelen waar we aan werken.’

De jongeren worden in kleine groepjes of een op een begeleid in het oefenen van bijvoorbeeld sociale- en praktische vaardigheden die nodig zijn om weer naar school te gaan.

Jongeren kunnen de hele week tussen 9.00 en 16.00 terecht, maar ook een aantal dagdelen of uren is mogelijk.