Vredesposters vallen in de prijzen op Het Mozaïek

Hollandscheveld - Wie maakt de mooiste vredesposter? Volgens Lionsclub D’Rante behoren daartoe zeker drie leerlingen van pcbs Het Mozaïek. De leerlingen van groep 8 kregen daarom gistermorgen een prijs van de serviceclub.

De eerste prijs ging naar Manon Annen, de tweede prijs was voor Jane Okken en Judith Hummel kreeg een derde prijs. De getekende poster van Manon Annen was bovendien de tweede in het district Noord-Nederland.

‘Onze boodschap voor 2019 is om de wereld te verlichten met het thema Journey of Peace: De Reis van Vrede’, stelt Hans Bertels van de Lionsclub.

Deze Vredesposterwedstrijd wordt al sinds 1988 door de internationale Lions organisatie georganiseerd met de bedoeling kinderen in de leeftijden van 11 tot en met 13 jaar in schoolverband of anderszins te stimuleren om na te denken over ‘Vrede’ en zich hierdoor laten inspireren om tekeningen te maken over dit onderwerp. Sinds 1994 doen ook honderden Nederlandse kinderen hieraan mee. ‘We hopen dat dit nu ook in de regio Noord het geval zal zijn. Dat is in elk geval de verwachting.’