Cheque van 10 mille voor aanleg fietscrossbaan in Hoogeveen

Hoogeveen - De stichting die een fietscrossbaan in het Steenbergerpark in Hoogeveen wil aanleggen kreeg woensdag een cheque van 10.000 euro van het ANWB Fonds.

Dit project is verkozen tot het mooiste in Drenthe. Het initiatief voor een fietscrossbaan in Hoogeveen, afkomstig van vier vriendinnen, kreeg in deze provincie de meeste stemmen. Ze willen de jeugd meer in beweging krijgen.

Financiën

Hoewel de gemeente enthousiast was over de fietscrossbaan, moest de stichting wel zelf voor de benodigde financiën zorgen. Door onder meer de bijdrage van het ANWB Fonds is het benodigde geld binnen en kan met de aanleg worden begonnen.

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit en verkeersveiligheid een start te maken. Uit alle inzendingen werden 41 projecten geselecteerd. Tot 1 oktober kon men stemmen op het favoriete project.

Top 3

Uit de stemronde kwam per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Uit de top 3 heeft de Adviescommissie van ANWB het project gekozen dat 10.000 euro krijgt.