Voedselbank krijgt steun van Albert Heijn de Weide en JIP makelaars

Hoogeveen - Voedselbank Hoogeveen heeft onlangs een pallet vol voedselwaren gesponsord gekregen van JIP makelaars en Albert Heijn de Weide.

Vanwege het jaarlijkse goede doel van JIP werd er voor een mooi bedrag aan boodschappen ingekocht en Henri Offerein van AH de Weide heeft hier nog een mooie toevoeging op gedaan van het aantal producten.

Makelaar Lotte Niemeijer van JIP legt uit: ‘Elk jaar kiezen wij een goed doel uit om te steunen. Dit doen wij vanuit ons moederbedrijf Het Wonen, waar onder andere JIP makelaars maar ook Corpoflow, Corpowonen en Taxgoed onder vallen. Wij vinden het belangrijk dat lokale bedrijven behouden worden en daarom wilden wij dit jaar ook het goede doel graag lokaal houden. Zodoende kwamen wij terecht bij de Voedselbank Hoogeveen.’

Samenwerking met Albert Heijn de Weide

Tijdens een gesprek met Lotte bood Henri Offerein van Albert Heijn de Weide direct zijn hulp aan. Naast hun jaarlijkse acties en schenkingen aan de Voedselbank was hij zeer bereid om JIP extra korting te schenken op de producten. Zo konden er nog meer boodschappen worden besteld voor de voedselbank.

Hulp voor Voedselbank

Een aantal medewerkers van JIP makelaars is afgelopen zomer al een ochtend wezen helpen bij de Voedselbank. Lotte: ‘Het was goed om te zien hoe druk de vrijwilligers bij de Voedselbank het hele jaar door zijn. Elke week stellen zij voedselpakketten samen en houden zij de voorraad bij. Het werd ons al direct duidelijk dat er veel vraag is naar houdbare producten. Onze schenking bestond dan ook onder meer uit pasta, aardappelpuree, broodbeleg maar ook uit tandenborstels en tandpasta. Voedselbank Hoogeveen heeft ongeveer 135 gezinnen, die zij helpen met voedselpakketten en gaf aan heel blij te zijn met de schenking van JIP en Albert Heijn.