Collegium Vocale Drenthe geeft Bachcantateconcert

Hoogeveen - Projectkoor Collegium Vocale Drenthe geeft op zondag 17 november een concert onder leiding van dirigent Roelof Bosma in de Hoofdstraatkerk. Het concert begint om 17.00 uur.

Uitgevoerd worden de koraalcantates BWV 1 ’Wie schön leuchtet der Morgenstern’, geschreven voor Maria Boodschap en het openingskoor van BWV 112 ‘Der Herr ist mein getreuer Hirt’, gecomponeerd voor zondag Misericordias Domini, ook wel Goede Herderzondag genoemd.

Strijd tegen het kwaad

Cantate BWV 40 ‘Dazu ist erschienen der Sohn Gottes’ wordt volledig uitgevoerd. Deze laatste cantate is een Stefanuscantate waarin de steniging van de eerste christelijke martelaar wordt herdacht en de strijd tegen het kwaad en de Satan worden verwoord. Bijzonder aan deze cantate is dat er drie koralen in voorkomen, die ieder een deel van de cantate afsluiten.

Op verzoek van bezoekers van voorgaande concerten is er meer koorzang. Het concert wordt afgesloten met het 6-stemmige motet ‘Unsere Trübsal’ van Johann Ludwig Bach.

Solisten

Als solisten werken mee: Judith Sportel (sopraan), Els Woldberg (alt), Aart Mateboer (tenor) en Lars Terray (bas). De begeleiding tijdens het concert is in handen van het Ensemble Conservatoire uit Zwolle en Joke Venhuizen bespeelt het orgel.

De kerk is vanaf 16.30 uur open. Informatie en kaartverkoop: www.collegiumvocaledrenthe.nl of bij de koorleden, de AH Offerein-winkels en aan de kerk.